Gazdaság

Megalakult a Munkahelyteremtő Szociális Szövetkezetek Szövetsége

Megalakult a Munkahelyteremtő Szociális Szövetkezetek Szövetsége

2016. július 6., szerda
Megalakult a Munkahelyteremtő Szociális Szövetkezetek Szövetsége

Megalakult a Munkahelyteremtő Szociális Szövetkezetek Szövetsége (Muszosz) az elmaradott térségekben élő, szegényebb sorsú, gyakran tartósan munkanélküli rétegek támogatására.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a szövetség célja, hogy a különböző szociális szervezetek tapasztalatait, véleményeit összegyűjtse, valamint segítsen a szervezetek működéséhez szükséges megfelelő törvényi háttér kialakításában. A Muszosz egyeztetéseket kezdett a Szövetkezeti Kutató Intézettel a minél teljesebb körű helyzetfeltáráshoz és a jövőbeli együttműködés érdekében. A szövetség emlékeztetett, hogy a közfoglalkoztatottak önfoglalkoztatóvá, vagy szövetkezeti taggá, vagy szövetkezeti alkalmazottakká válva kiléphetnek az elsődleges munkaerőpiacra. Az elképzelés gyakorlati megvalósítását alapozza meg a Belügyminisztérium támogatási programja, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek már a közeljövőben a kistelepülések meghatározó munkáltatóivá váljanak. A tájékoztatás szerint az utóbbi öt-hat évben ugrásszerűen megnőtt a szociális szövetkezetek száma, Magyarországon a szövetkezeti szektor felét lefedve, háromezer szociális szövetkezet működik. A Muszosz-nak a honlapja szerint 11 tagja van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.