Sport

Labdarúgás: bemutatkoztak a SZEOL nyári szerzeményei + FOTÓK

Labdarúgás: bemutatkoztak a SZEOL nyári szerzeményei + FOTÓK

2016. július 29., péntek
Labdarúgás: bemutatkoztak a SZEOL nyári szerzeményei + FOTÓK
szeol_sajttaj007kf

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatta be nyáron igazolt játékosait és a csapat szezonbeli szerelését az első NB II-es idényére készülő SZEOL SC.

A SZVSE-stadion VIP-termében tartott eseményen

Halkó Pál

ügyvezető részletesen bemutatta a létesítményben véghezvitt változtatásokat, amelyek a másodosztály mérkőzéseinek megrendezéséhez megkerülhetetlenül fontosak voltak. Így például kialakítottak egy teljes szektort a vendégszurkolók számára, akik a hazaiaktól immár teljes mértékig elszeparáltan tölthetik majd el a találkozók idejét. Számukra egy 60 ülőhelyes lelátót építettek, valamint külön pénztárról, büféről és mosdókról is gondoskodott a szegedi klub. Eközben a főlelátóra 580 széket szereltek fel, az aréna hivatalos kapacitását pedig 1700 főben állapította meg a katasztrófavédelem - ennyi jegyet lehet kiadni a mérkőzésekre. A média munkatársai wifivel ellátott állást kaptak a tribün tetején, a tévések pedig külön kameraállást, ami éppen 20 fokos szögben emelkedik a pálya fölé. Még a negyedik játékvezetőnek is lesz internetelérése a pálya mellett létesített kispadon. A publikum tájékoztatását, buzdítását 12 vadonatúj hangszóró és egy ugyancsak új erősítő lesz hivatott biztosítani. Felújították a játékosok öltözőit, akárcsak a bírói szobát, amely mellé külön helyiséget hoztak létre a női játékvezetők számára. Az orvosi szobát az előírásoknak megfelelően defibrillátorral is felszerelték. A stadion területén összesen 1300 négyzetmétert aszfaltoztak le a munkálatok során, továbbá a küzdőtér gyepszőnyegének minőségét is feljavították a szezonrajtra. "Ezek a fejlesztések nemcsak a SZEOL SC-t, hanem az egész szegedi labdarúgást fogják szolgálni" - emelte ki Halkó Pál, hozzátéve, a látottakkal az MLSZ és az illetékes hatóság munkatársai is elégedettek voltak a létesítmény helyszíni bejárása folyamán. Az előírások teljesítése közül pedig egyetlen érdemi lépés maradt már csak hátra: a több mint 20 négyzetméteres, abszolút modern eredményjelző felállítását az első hazai összecsapás előtt, a jövő héten végzik majd el. Az ügyvezető kiemelte, minden érdeklődőt szívesen látnak majd a bajnokik alkalmával a lelátón, a szurkolóktól azonban legalább olyan példamutató magatartást kérnek, mint amilyen példamutató küzdelmet készülnek bemutatni a pályán a játékosok.

Siha Zsolt

sportigazgató elmondta, a feljutás kiharcolását követően a vezetőség megállapodott abban, milyen irányba induljon tovább az egyesület. A döntés pedig arról szólt, hogy akárcsak korábban, ezentúl is a saját erejére támaszkodjon a klub, és ne rugaszkodjon el a saját lehetőségeitől. Ennek a koncepciónak megfelelően úgy próbáltak igazolni a nyári időszakban, hogy az érkezők lehetőleg mind a városhoz, mind a csapathoz kötődjenek. Ennek megfelelően négy olyan labdarúgó is a gárdánál folytatja pályafutást, akik a SZEOL-tól, avagy korábbi nevén a Tisza Volán SC-től indultak.

szeol_sajttaj005kf

A jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező, 27 esztendős

Búrány Zoltán

szerződtetésére már a tavalyi szezonban is tett próbálkozásokat az együttes, végül pedig idén már találkoztak a felek szándékai, így a középpályás újra kék-feketébe bújik.

Lévai Norbert

és

Vágó Levente

úgyszintén saját nevelés, mindketten Szigetszentmiklósról tértek haza. Utóbbi játékos kapcsán Siha Zsolt elmondta, egyelőre sérüléssel bajlódik, és bár várhatóan csak két-három hónap múlva szállhat be a játékba leghamarabb, a bizalom mindenképpen adott felé a szakmai vezetés részéről. A védő rehabilitációja is Szegeden zajlik. A negyedik visszatérő

Mendebaba Szása

, aki a Vasas utánpótlásából érkezett. Ugyan felnőtt szinten még nem futballozott, de a klubnál remélik, hogy tehetségét kihasználva minél hamarabb felveszi majd a ritmust. Lévai és Mendebaba is belefér az MLSZ által idén meghozott új szabály kereteibe, hiszen mindketten 1996. január 1. után születtek, márpedig a második vonal csapatainak minden mérkőzésen legalább két ilyen fiatal játékost kötelező szerepeltetniük. Szintén belefér ebbe a szisztémába az Újbudától elcsábított, görög utánpótlás válogatott

Konstantinos Ikonomu

, a kárpátaljai származású

Harsányi István

és a Békéscsaba fakójából érkező

Lászik Milán

. Harsányi támadó/szélső poszton, Ikonomu és Lászik védőként jöhet elsősorban számításba. A 22 éves

Péter Antal

vérbeli csatár, korábban a holland Heerenveen utánpótlásában pallérozódott, hazatérve pedig a Ferencvároshoz igazolt, majd játszott Soroksáron és Pakson is. Siha Zsolt kifejtette, az átigazolási szezont még nem veszik lezártnak, augusztus 31-ig elképzelhető további játékosok érkezése is akár, még ha a keret 90 százalékban már fixnek is tekinthető. Újságírói kérdésre kitért rá, a csapat első számú célja a szezonban a bennmaradás kiharcolása a lehető leghamarabb. "Tanulni jöttünk ide, és még egyelőre nem tudjuk, mire is vagyunk valójában képesek ebben a ligában. Az viszont egészen biztos, hogy nem fogjuk olcsón adni a bőrünket. Ígérem, hogy aki Szegedről három ponttal szeretne távozni, annak fájdalmas küzdelemben lesz része. Fiatal játékosaink vannak, akik kötődnek a városhoz. Úgy gondolom, ez egy speciális pluszt adhat a csapatnak" - fogalmazott a sportigazgató. A sajtótájékoztatón elhangzott, a hétvégi első fordulóra a vendéglátó Szeged 2011-Grosics Akadémia összesen 67 jegyet biztosít a SZEOL szurkolóinak, ennél többen nem férnek majd be a lelátó vendégszektorába. A gyulai Grosics Akadémián 1000 forintos áron lehet a helyszínen jegyet vásárolni, valamint minden nézőnek regisztráción is kötelező átesnie, ami pár percet vesz igénybe a beléptetés során. Ehhez személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.