Sport

Labdarúgás: augusztusban küzdenek az országos főtábláért a megyei csapatok

Labdarúgás: augusztusban küzdenek az országos főtábláért a megyei csapatok

2016. július 11., hétfő
Labdarúgás: augusztusban küzdenek az országos főtábláért a megyei csapatok
sandorfalva_algyo19_gs

Új lebonyolítási formát vezetett be a magyar kupában az MLSZ. Idén augusztusban már ennek megfelelően rendezik meg a Csongrád megyei selejtezőt is.

Az idei esztendőtől kezdve új lebonyolítási rendszert vezetett be a magyar kupában a Magyar Labdarúgó-szövetség. A friss rendszer szerint az országos főtábla küzdelmei szeptemberben indulnak (ahol alanyi jogon szerepelnek az NB-s csapatok), előtte nyáron, augusztusban bonyolítják le a megyei selejtezőket.

Nógrádi Tibor

Csongrád megyei igazgatóról megtudtuk, a megyei I. osztályú gárdák számára kötelező a nevezés, kivétel a második csapatokat, míg az alacsonyabb osztályokban indulók számára fakultatív. Megyénkben így most csak két alacsonyabb osztályú alakulat, a Balástya és a Kiszombor élt a lehetőséggel. Ennek megfelelően tizenhat gárda részvételével rendezik meg a kupaselejtezőt, és augusztus végére dől el, kik (várhatóan két legénység) képviselhetik Csongrád megyét a főtáblán a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a SZEOL SC, a Hódmezővásárhelyi FC és a Mórahalom VSE mellett. A megyei igazgatóság el is készítette a selejtező első körének párosítását. A megyei selejtezőben egyébként döntetlen esetén azonnal tizenegyespárbajt tartanak.

A magyar kupa selejtezője 1. fordulójában:

Foliaplast-Bordány SK - M-Foci Kft. Makó Kiskundorozsma ESK - UTC 1913 Kft. Kiszombor KSK - FK 1899 Szeged Sándorfalva SK - Szentesi Kinizsi SZITE Kisteleki TE - Algyő SK Szőregi RSE - Szegedi VSE Balástya KSE - Tiszasziget SE Csongrádi TSE - Ásotthalmi TE Az első fordulóra 2016. augusztus 3-án, szerdán 17.30-as kezdettel kerül sor. A második fordulót augusztus 10-én 17 órakor, a harmadik kört augusztus 17-én 17 órakor rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.