Közélet

Kvótareferendum: augusztus közepéig jelentkezhetnek a rádiók és tévék az NVB-nél

Kvótareferendum: augusztus közepéig jelentkezhetnek a rádiók és tévék az NVB-nél

2016. július 6., szerda
Kvótareferendum: augusztus közepéig jelentkezhetnek a rádiók és tévék az NVB-nél

Augusztus 13-án 16 óráig jelentkezhetnek a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) azok az országos televíziók és rádiók, amelyek a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás kampányában politikai reklámot kívánnak közzétenni - közölte az NVB és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán az MTI-vel.

Az alaptörvény rögzíti, hogy a demokratikus közvélemény kialakulásához kampányidőszakban szükséges megfelelő tájékoztatás érdekében politikai reklám kizárólag ellenérték nélkül, az esélyegyenlőséget biztosító feltételek mellett közölhető.

Patyi András

, az NVB elnöke és

Pálffy Ilona

, az NVI elnöke közös tájékoztatásában felhívta a közszolgálatinak nem minősülő, országosan elérhető lineáris médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltatók figyelmét arra, hogy ha az országos népszavazást megelőző kampányidőszakban biztosítani kívánják politikai reklám közzétételének lehetőségét, ezt legkésőbb 2016. augusztus 13-án 16 óráig kötelesek közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal. A bejelentésnek tartalmaznia kell a politikai reklám közlésére szolgáló országos lineáris médiaszolgáltatásnak vagy médiaszolgáltatásoknak a megjelölését és a politikai reklámok közzétételére szánt időtartamot, amely nem lehet kevesebb, mint 150 perc. A bejelentést megtehetik személyesen (1054 Budapest, Alkotmány u. 3.), postai (1397 Budapest, Pf. 547) vagy elektronikus úton (nvb@nvi.hu). Ha a médiaszolgáltató a határidő lejártáig nem nyilatkozik, akkor politikai reklámot nem tehet közzé - olvasható a tájékoztatásban. Az NVI és az NVB emlékeztetett arra is, hogy a politikai hirdetést közölni szándékozó sajtótermékek július 12-én 16 óráig kötelesek az Állami Számvevőszékhez eljuttatni hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét, amelyet az nyilvántartásba vesz és a honlapján közzétesz. A sajtótermék köteles ugyanezt az árjegyzékét a honlapján közzétenni. Politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek a hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszék nyilvántartásba vette - írták a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.