Közélet

Kiszelly Zoltán: Orbán Viktor válaszkísérleteket adott

Kiszelly Zoltán: Orbán Viktor válaszkísérleteket adott

2016. július 23., szombat
Kiszelly Zoltán: Orbán Viktor válaszkísérleteket adott

Kiszelly Zoltán politológus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a tusványosi beszédében a feltett kérdésekre válaszkísérleteket adott, de továbbgondolnia az embereknek kell.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, korábbi években is tett már fel ilyen kérdéseket a miniszterelnök tusványosi beszédében, amelynek fő témája idén az unió jövője volt. A témaválasztás hátterében Kiszelly Zoltán szerint az is áll, hogy a visegrádi országok már a szeptemberi pozsonyi értekezletre készülnek. Hozzátette: a britek unióból való kilépésével már nincs Németországnak ellenpólusa az intézményrendszeren belül, de a visegrádi országok azokká válhatnak, Lengyelország ezért is szorgalmazza az együttműködést. A politológus beszélt a migrációs folyamatokról is, egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy "mi vagyunk az őslakosság", tavaly 1,5 millió ember érkezett Európába és 30 millióan vannak úton, kérdés, hogy ők az európaiakhoz akarnak-e hasonulni, vagy a régi életüket akarják itt élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.