Bulvár

Két napon belül bíróság előtt az autópályán csalást elkövető román állampolgárok

Két napon belül bíróság előtt az autópályán csalást elkövető román állampolgárok

2016. július 27., szerda
Két napon belül bíróság előtt az autópályán csalást elkövető román állampolgárok

A Szegedi Járási és Nyomozó ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a három román állampolgárt, akik július 24-én az M5 autópályán trükkös módszerrel jutottak pénzhez.

A vádirat szerint a vádlottak július 24-én délelőtt az M5-ös autópálya szegedi szakaszán közlekedve elhatározták, hogy leállítanak egy külföldi rendszámú személygépkocsit azzal a valótlan ürüggyel, hogy őket a közelben kirabolták - közölte a Csongrád megyei Főügyészség. Ezt követően sértettől pénzt kérnek a hazautazásra az összeg többszörös visszafizetésének hamis ígéretével. Vádlottak egyike a külföldi állampolgárságú sértettnek biztosítékul felajánlott egy aranynak látszó nyakláncot, pecsétgyűrűt miután sértettet megállították oly módon, hogy az autójukkal a sértett mögé húzódtak és villogni kezdtek, hogy álljon meg. A vádlottak ezen túlmenően egy hamis iratokkal rendelkező névjegykártyát is átadtak a sértettnek, aki a vádlottak megtévesztő magatartása hatására 160 eurót és 40 svájci frankot adott át részükre. A vádlottak a sértettől átvett 60 ezer forinttal a helyszínről eltávoztak, azonban mintegy két óra elteltével őket a rendőrök Balástya közelében feltartóztatták, előállították és a sértettől átvett pénzt lefoglalták. A csalás vétsége miatt indult eljárásban az őrizetbe vétel 72 órás időtartamán belül a vádlottakat az ügyészség bíróság elé állította. A Szegedi Járásbíróság jogerősen vádlottakkal szemben egyezően próbára bocsátást szabott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.