Bulvár

Jótevőjüket gyilkolták meg migránsok az ausztriai Salzburgban

Jótevőjüket gyilkolták meg migránsok az ausztriai Salzburgban

2016. július 28., csütörtök
Jótevőjüket gyilkolták meg migránsok az ausztriai Salzburgban

Július 10-én éjjel történt az eset, amikor két szíriai férfi megkínozta, majd megölte a nekik segítő szerb származású férfit.

A két szíriai férfi – mindketten 19 évesek – a salzburgi vasútállomáson ismerkedtek meg áldozatukkal, aki ott dolgozott. A szerb származású férfi segítőkészen állt a két emberhez, meghívta őket a lakására is. Ott a két migráns megkötözte, majd ütlegelni kezdte a férfit és addig verték, míg a bankkártyájának pin kódját meg nem adta nekik. Ezután megfojtották áldozatukat -

írja a Magyar Idők

az osztrák Kronen Zeitungra hivatkozva. A rendőrség az Elisabethstrasse utcai lakás fürdőkádjában találta meg a holttestet, a kád tele olt vízzel, még fürdőhabot is tettek bele, hogy a fulladást balesetnek álcázzák. Az is kiderült, hogy mielőtt a szerb férfi lakására mentek volna, egy közeli benzinkúton ragasztószalagokat és gumikesztyűt vásároltak, tehát előre megfontolt szándékkal készültek a gyilkosságra. Az elkövetőket az osztrák rendőrök azóta megtalálták egy Puch melletti szállodában, őrizetbe vették őket, a két férfi beismerte tettét. Érdekes vargabetű a történetben, hogy egyiküket a németországi Freilassing vasútállomásán a német rendőrök július 13-án feltartóztatták, majd azonnal visszatoloncolták Ausztriába. A férfi csupán annyit mondott, hogy vélhetően rossz vonatra szállt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.