Egyetem

Időben elkészülnek a 12. évfolyamos történelemtankönyvek

Időben elkészülnek a 12. évfolyamos történelemtankönyvek

2016. július 11., hétfő
Időben elkészülnek a 12. évfolyamos történelemtankönyvek

A 12. évfolyamos történelemtankönyvek az előzetes terveknek megfelelő ütemben készülnek és jutnak el a pedagógusokhoz - közölte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) hétfőn közleményben az MTI-vel.

Azt írták, két - a 2012 óta felmenő rendszerben bevezetett Nemzeti alaptantervnek megfelelő - 12. évfolyamos történelemtankönyvet is készítettek, melyeket a pedagógusok az áprilisi tankönyvrendelési időszakban már megismerhettek az intézet tájékoztató napjain, és a bemutatók prezentációi az OFI honlapján azóta is elérhetők. Közlésük szerint "ahogyan a tankönyvellátás rendszerének átalakítása előtt is jellemzően történt", az új tankönyvek augusztus hónapban jelennek meg. A tankönyvek nyomdai gyártása július 31-ig tart, ezt követően szállítja ki a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) az intézményekbe és szintén augusztusban válik megvásárolhatóvá a tankönyvboltokban és a KELLO-pontokon. Emlékeztettek arra is, hogy a Nat és a kerettantervek - melyek felmenő rendszerben kerültek bevezetésre - 2012 óta ismertek, tehát a pedagógusok az elmúlt négy évben már megismerték az új követelményeket. Azt, hogy mit kell tanítaniuk a pedagógusoknak, a Nat és a kerettantervek határozzák meg, nem a tankönyvek - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.