Kultúra

Hajdu Szabolcs filmje kapta a fődíjat Karlovy Varyban

Hajdu Szabolcs filmje kapta a fődíjat Karlovy Varyban

2016. július 9., szombat
Hajdu Szabolcs filmje kapta a fődíjat Karlovy Varyban

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál című alkotás nyerte a versenykategória fődíját, a Kristály Glóbuszt az 51. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban.

A díjat

Hajdu Szabolcs

szombaton este Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjének záróünnepségén vette át. A szekcióban 12 film versenyzett a fődíjért, a Kristály Glóbuszért. A versenykategória győztese a Kristály Glóbusz mellett 25 ezer dolláros pénzjutalmat is kapott. Hajdu Szabolcs emellett megkapta a legjobb férfi színészi alakításért járó Kristály Glóbuszt is. A legjobb női alakításért járó díjat

Zuzana Mauréry

szlovák színésznő kapta a

Jan Hrebejk

rendezte Tanítónő című szlovák-cseh filmben, ahol a főszereplő, a tanítónő szerepét játszotta el. A kilencnapos filmszemlét záró ünnepségen

Charlie Kaufman

amerikai rendező és

Jirina Bohdalová

cseh színésznő filmes életművükért átvették a fesztivál elnökének díját. Hajdu Szabolcs fődíjas filmjének alapjául az ugyanezen a néven, szintén általa rendezett színházi előadás szolgált. Története szerint Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egy évnyi sikertelen letelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.