Közélet

Gulyás Gergely: az MSZP felelőtlenségét mutatja, hogy a népszavazástól való távolmaradásra buzdít

Gulyás Gergely: az MSZP felelőtlenségét mutatja, hogy a népszavazástól való távolmaradásra buzdít

2016. július 10., vasárnap
Gulyás Gergely: az MSZP felelőtlenségét mutatja, hogy a népszavazástól való távolmaradásra buzdít

Gulyás Gergely szerint semmi nem mutatja jobban a Magyar Szocialista Párt felelőtlenségét, mint hogy az október 2-i népszavazástól történő távolmaradásra biztat, miközben a népszavazás érvényessége adja a lehető legerősebb eszközt a kormány kezébe, hogy a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését elkerülhesse.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnap arra reagált az MTI-nek, hogy

Molnár Gyula

, a szocialista párt elnöke előző nap közölte, az MSZP tagjai nem vesznek részt az október 2-ra kiírt népszavazáson, helyette az első Szabad Európa-napot kívánják megtartani. Véleménye szerint a népszavazásnak "nincs jogi következménye, a tárgya valójában nem létezik, és nem szól másról, mint egy buta üzenet Brüsszelnek". A szocialista politikus azt mondta: "a szüleink, nagyszüleink titokban hallgatták a Szabad Európa Rádiót", és akkoriban arról az Európáról álmodtak, amelyet az a rádió képviselt. Ma pedig "ezek a fiatalemberek mintha félredobnák szüleink, nagyszüleink álmát, és mintha ki akarnák vezetni ezt az országot Európából" - tette hozzá kormánypárti politikusokra utalva. Az MSZP elnökének Szabad Európa Rádióval kapcsolatos megjegyzéseire Gulyás Gergely úgy reagált: Molnár Gyulát néhány héttel ezelőtt azon párt "korrumpált jogutódjának" elnökévé választották, amely a Szabad Európa Rádió hallgatóit börtönbe záratta. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint "Molnár Gyulának vélhetően megártott a balatoni meleg" és ennek köszönhető, hogy a Varsói Szerződést a magyar népre kényszerítő párt elnöke az uniós csatlakozási tárgyalások egy részét lefolytató Orbán Viktor kormányát vádolja az EU elhagyásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.