Bulvár

Erős a forgalom Röszkén és Csanádpalotán

Erős a forgalom Röszkén és Csanádpalotán

2016. július 31., vasárnap
Erős a forgalom Röszkén és Csanádpalotán
Torlódás a röszkei határátkelõn

A szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt jelentős a torlódás Röszke és Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán.

Továbbra is jelentős a forgalom a két átkelőhelyen. A tegnapi nap folyamán a rendőrök több mint 33 ezer személyt léptettek ki Szerbiába és csaknem 38 ezer főt Romániába. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészei a szomszédos államok társszerveivel együttműködve mindkét határátkelőhely minden kilépő sávján azon dolgoznak, hogy minél kevesebb legyen a várakozás. Szükség esetén szakaszosan a Szerbia irányába tartó forgalmat Tompa felé, a Románia irányába közlekedőket Nagylak közúti határátkelőhelyre terelik. A hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a

police.hu

oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.