Bulvár

Előzetesben a testvérét agyonverő kiszombori férfi

Előzetesben a testvérét agyonverő kiszombori férfi

2016. július 18., hétfő
Előzetesben a testvérét agyonverő kiszombori férfi

A Szegedi Járásbíróság jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte

Sz. I.

gyanúsított előzetes letartóztatását, mivel megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 13-án 19 óra 30 perc körül szóváltásba keveredett italozó életmódot folytató testvérével,

Sz. S.

sértettel, aminek során a gyanúsított a sértettet pontosan meg nem határozható számú, de legalább tíz alkalommal ököllel, közepest meghaladó erővel a fején, a mellkasán, a hasán és a nyakán megütötte, majd a bántalmazás következtében a földre esett sértettet – mellkasi résznél – tovább bántalmazta. A bántalmazás befejezését követően a gyanúsított a vérző és hörgő sértettet megfürdette, majd egy órán keresztül magára hagyta, ami alatt a sértett elhalálozott. A cselekmény helyszínéül szolgáló kiszombori ingatlanba 21 óra körül érkező hozzátartozók értesítették a mentőket, akik a sértett vonatkozásában már csak a halál tényét tudták megállapítani. A halottszemle során a bűnügyi orvos megállapította, hogy a sértett halálának okaként két oldali sorozat bordatörés és légmell következményeképpen bekövetkezett fulladás véleményezhető. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított által előidézett sérülés és a sértett bekövetkezett halála között közvetlen okozati összefüggés látszik fennállni. A megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és büntetési tételű, ezért a büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában szabadlábra kerülése esetén megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így a végzés jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.