Sport

Elkezdődött a junior úszó Európa-bajnokság Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

Elkezdődött a junior úszó Európa-bajnokság Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

2016. július 6., szerda
Elkezdődött a junior úszó Európa-bajnokság Hódmezővásárhelyen + FOTÓK
junior_eb_hodmezovasarhely03_gs

Az ünnepélyes megnyitóval szerdán elkezdődött a 43. Arena junior úszó Európa-bajnokság Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője megnyitójában kiemelte, minden hódmezővásárhelyi büszke arra, hogy a város az év egyik legjelentősebb hazai sporteseményét rendezheti meg három héttel a riói olimpia és 373 nappal a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság előtt.

Szabó Tünde

, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára elmondta, a kormány évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy Magyarország minél több nemzetközi sporteseménynek otthont adjon, ennek is köszönhető, hogy az idén már a hatodik Eb-t rendezi. "Számtalan bajnokunk ért el kimagasló sikereket a korosztályos versenyeken, ezek az eredmények már árulkodnak arról, kikből válhatnak világklasszisok a jövőben, akiket akár már a 2017-es budapesti világbajnokságon is köszönthetünk" - hangsúlyozta a Barcelonában olimpiai ezüstérmes korábbi úszó. Az olimpiai és világbajnok

Gyurta Dániel

úgy fogalmazott, a magyar sport számára óriási tett, hogy Hódmezővásárhely junior úszó Eb-t rendez. A sportoló bízik benne, hogy a verseny sok résztvevő számára mérföldkő lesz a jövő évi budapesti vizes világbajnokság és a 2024-es, remélhetőleg magyar rendezésű olimpia előtt.

pano_juniur_uszo_eb_gs

Gyárfás Tamás

, az Európai Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka a versenyzőkhöz szólva az kívánta, hogy jövőre a budapesti felnőtt világbajnokságon és azután is találkozzon velük: 2019-ben szintén Budapest ad otthont az ifjúsági vb-nek, a LEN pedig szombaton dönt arról, 2020-ban hol rendezik az Eb-t. A kotninensviadal megrendezése érdekében Hódmezővásárhely jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Gyarmati Dezső Sportuszodában, ahol többek között új bemelegítő medence épült, de korszerűsítették a világítást és a hangtechnikát is. Az Európa-bajnokság mezőnye rendkívül erős, a magyar csapatban többek között éremesélyes

Késely Ajna

, a riói olimpiai küldöttség legfiatalabb tagja és a tavalyi junior vb-n ezüstérmes

Sós Dániel

. Az előfutamok 9 órakor, a döntők 17.30-kor kezdődnek, a Duna World a finálékat naponta élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.