Egyház

Balog Zoltán: több mint ezer templom újult meg a Kárpát-medencében

Balog Zoltán: több mint ezer templom újult meg a Kárpát-medencében

2016. július 2., szombat
Balog Zoltán: több mint ezer templom újult meg a Kárpát-medencében

Az elmúlt hat évben 1018 templom újult meg a Kárpát-medencében, közülük 60 újonnan épült - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szombaton a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén.

A miniszter szavai szerint mindez "lelki éhséget" mutat. Hozzátette: "azt kívánom a Kárpát-medencei magyarságnak, hogy maradjon meg ez a lelki éhség, mert akkor egészen biztosan emelkedni fogunk, nemcsak gazdaságilag, kulturálisan, politikailag, hanem lelkileg is, és végül is abból indul minden."

Balog Zoltán

a templom nevére utalva úgy fogalmazott: a név programot is jelent, s e név jó program. Péter, a kőszikla és Pál, a kicsi, s e kettőben "benne van sorsunk két alapvető összetevője, hogy erősek akarunk lenni, ki akarunk emelkedni, de meg kell tanulni másodiknak, kicsinek is lenni, elfogadni a sorsunkat." A miniszter arra is emlékeztetett, hogy a cigányságért a görögkatolikus egyház tesz a legtöbbet ma Magyarországon. Hozzátette: a kormány köszöni, mindazt, amit a görögkatolikus egyház végez a gyermekvédelemben, az idősek ápolásában, a leszakadókért végzett szolgálatban.

Tuzson Bence

, a térség fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolta: "A lelki adományok ugyan különfélék, a lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Ezekkel a szavakkal kérjük Isten áldását új templomukra és az ünneplő gyülekezetre. Soli Deo gloria." - idézte a miniszterelnök szavait. A képviselő beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy mára az értékek fogalmakká váltak, de az érték nélküli fogalom önmagában hiábavaló. Ha nem adjuk vissza az értéket, Európa alapértékeit a fogalmak mögé, akkor Európa és benne Magyarország is el fog veszni - mondta, hozzátéve: ezért fontos, hogy a keresztény közösségeket mindenki magáénak érezze és támogassa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.