Közélet

Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt a Példakép táborban

Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt a Példakép táborban

2016. július 1., péntek
Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt a Példakép táborban
Balog Zoltán

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nógrád megyei Ráróspusztán, ahol a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

A Példakép tábor zöld pólójában érkező

Balog Zoltán

- aki, mint minden vendég, a hátrányok leküzdését jelképező hálórendszeren át jutott be a táborba - a résztvevőket hatalmas emeletes tortával lepte meg a jubileumon. A szombaton kezdődött egyhetes programon idén 85, nyolc és tizenkét év közötti hátrányos helyzetű gyerek vett részt a németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány szervezésében. Balog Zoltán, a tábor fővédnöke köszöntőjében azt emelte ki, a táborban az a legfontosabb, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak, mert a legnagyobb kincs a másik ember. Az általa vezetett minisztérium elnevezése is annak fontosságát fejezi ki, hogy legyen embertársad, legyenek társaid, akikre számíthatsz az életben - fogalmazott. A miniszter a gyerekeknek azt mondta, számíthatnak rájuk a felzárkózásban, az iskolában, a munkahelyteremtésben, "azt szeretnénk, ha boldogulnátok az életben". A táborozóknak a heti programban bemutatót tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, bemutatták hivatásukat a rendőrök, és apácák is beszélgettek velük az elfogadásról. Tanultak a táborozók egyebek mellett kézművességet, közösségépítést, állatvédelmet, foglalkoztak drogprevencióval, a cigány nép eredetével és a jövőképpel is. A ráróspusztai Példakép tábort öt évvel ezelőtt

Nagy Andor

(Fidesz-KDNP), a térség akkori országgyűlési képviselője kezdeményezésére szervezték meg először. A tábor célja, hogy olyan jövőképet állítsanak a résztvevők elé, amiért érdemes tanulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.