Közélet

A V4 erősebb, mint valaha

A V4 erősebb, mint valaha

2016. július 4., hétfő
A V4 erősebb, mint valaha

A V4 erősebb, mint valaha, az elmúlt időszak kihívásai még erősebbé kovácsolták ezt a regionális együttműködést - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.

Az Antall József Nyári Egyetem megnyitóján, a visegrádi együttműködés (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) megalapításának 25. évfordulója alkalmából az államtitkár beszédében kiemelte: az elmúlt 25 évben folyamatosan új kihívásokkal kellett szembesülni, és "bajban ismerszik meg a barát", ez világosan látszik a visegrádi együttműködésen.

Szabó László

azt mondta: a V4 értékközösség is, az országokat összekötik a hasonló értékek. Emellett a világ is komolyabban veszi a négy államot együtt, mint külön-külön, így például könnyebben alakíthatnak ki kapcsolatot nagyobb országokkal - magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.