Közélet

A szegedi MSZP-s politikus tagadja, hogy a szcientológiai egyház híve lenne

A szegedi MSZP-s politikus tagadja, hogy a szcientológiai egyház híve lenne

2016. július 26., kedd
A szegedi MSZP-s politikus tagadja, hogy a szcientológiai egyház híve lenne
szondi_ildiko

Hétvégén a Váci úton ünnepélyesen felavatták a Szcientológia Egyház új székházát, az ünnepségen beszédet mondott egy országosan ismeretlen szegedi mszp-s politikus, a szegedi egyetem oktatója, Hekáné Szondi Ildikó is - írja az Index.

A

portál megemlíti

, a szcientológusok honlapján még idézetet is közölnek

a beszédből

. Eszerint a szegedi politikus azt mondta, hogy a szcientológusokkal a Közéleti Kávéház nevű rendezvénysorozaton találkozott. "Ennek keretében olyan rendezvényeket szervezünk, amelyek segítenek az emberek oktatásában, és arra inspirálják őket, hogy aktívabban vegyék ki részüket a közösség életéből" - mondta. "Feltett szándékom megmutatni mindazt a jót, ami a városban történik, és ennek határozottan résztvevői önök, és különösen Az út a boldogsághoz. Végül is, ki ne szeretne boldog lenni? Azonban, ami még ennél is fontosabb: úgy gondoltam, hogy erről másoknak is tudniuk kell. Mert úgy gondolom, hogy a magyarok útja a Virágozz és prosperálj! kell hogy legyen" - idézi a honlap

Szondit

. Az Index megkereste az ügyben az MSZP-t - és mellékesen az összes többi pártot is -, hogy mi a viszonyuk a szcientológiához, ami a 2011-es egyházi törvény szerint hivatalosan nem is egyház. Szondi Ildikó válaszul egy közleményt küldött, amelyben azt írja, oktatási témakörben szólalt fel a Szcientológia Vallási Egyesület rendezvényén. "Egyetemi docensként számos rendezvényre kérnek fel, hogy beszámoljak a közoktatás és a felsőoktatás sanyarú helyzetéről, így tettem most is" - írta. Hozzátette: "az elmúlt napok reakcióiból látom, hogy a rendezvényen történt felszólalásom számos félreértésre adott alkalmat. Ezért ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy nem voltam az egyház hívője és nem vagyok a vallási egyesület tagja. Ugyanakkor a történtek arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben közszerepléseim alkalmával körültekintőbben kell eljárnom." Nem sokkal később az MSZP válaszolt a feltett kérdésre. Azt írták, hogy tagjaik, tisztségviselőik vallási meggyőződéséről, hitéleti tevékenységéről nem érdeklődnek, "azt azon túl, hogy különösen érzékeny adatnak minősül, mi magánügynek tekintjük". "Nincs olyan dokumentumunk, amely taxatíve felsorolja azt, hogy a politikusaink milyen rendezvényen vegyenek részt, melyeket kerüljenek. Az Alapszabályunk általánosságban csak azt rögzíti, hogy közéleti szerepvállalásuk ne sértse a párt értékeit, érdekeit" - írták. Végül pedig kérdésre válaszolva azt írták, az MSZP nem támogatja a Szcientológiai Vallási Egyesület egyházzá nyilvánítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.