Kultúra

A nyomtatott betű mesterei – kiállításmegnyitó a Somogyiban

A nyomtatott betű mesterei – kiállításmegnyitó a Somogyiban

2016. július 19., kedd
A nyomtatott betű mesterei – kiállításmegnyitó a Somogyiban
somogyi_konyvtar01kf

A nyomtatott betű mesterei – Érdekességek a könyvnyomtatás és könyvillusztráció történetének évszázadaiból címmel rendezi idei nyári kiállítását a Somogyi-könyvtár.

A tárlatot július 21-én, csütörtökön 16 órakor

Palánkainé Sebők Zsuzsanna

, a Somogyi-könyvtár igazgatója nyitja meg a bibliotéka földszinti kiállítóterében. A kiállítás október 5-ig tekinthető meg. Részlet a tárlat ajánlójából: „A Somogyi-könyvtár muzeális értékeit bemutató tárlat a szakmájukat mesterként és művészként végző, elkötelezett nyomdászok műveit és törekvéseit foglalja össze. Az ősnyomtatványok korától az 1940-es évekig nyúló válogatás az európai és magyar nyomdák kiadványai mellett az első állandó szegedi nyomdában készült műveket is felvonultatja. A kiállítás könyvillusztrációs technikákat bemutató része a fametszés fejlődését és kiemelkedő művészeit ismerteti meg az érdeklődőkkel. A Somogyi-könyvtár régi könyves gyűjteményéből válogatott tárlaton megelevenednek a nyomdászat európai és hazai történetében úttörőnek számító nyomdászmesterek remekei, valamint a nyomdászat munkafolyamatai. A látogatók gyönyörködhetnek az illusztrált könyvek műalkotásnak számító metszeteiben is.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.