Közélet

A Fidesz és a KDNP elutasítja Brüsszel és a magyar baloldal kényszerbetelepítési terveit

A Fidesz és a KDNP elutasítja Brüsszel és a magyar baloldal kényszerbetelepítési terveit

2016. július 11., hétfő
A Fidesz és a KDNP elutasítja Brüsszel és a magyar baloldal kényszerbetelepítési terveit

A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy "a magyar baloldal ismét hátba támadta Magyarországot". Egyben felszólítják a baloldali pártokat: hagyják abba az ország támadását az unióban és ne erőltessék "Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikáját a magyar emberekre.

A két frakció vezetője,

Kósa Lajos

(Fidesz) és

Harrach Péter

(KDNP) hétfőn közös közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: a magyar baloldal európai parlamenti képviselői megszavazták, hogy pénzbüntetéssel sújtsák azokat az országokat, amelyek visszautasítják a kényszerbetelepítést. "A baloldal - a magyar emberek érdekei helyett - ismét Brüsszel pártjára állt" - fogalmaztak. Hozzátették: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és az LMP politikusai mind támogatták azt a jelentést, amely rögzíti, hogy minden tagállamnak részt kell vállalnia az állandó elosztási mechanizmusban. Arra kérték az Európai Bizottságot, hogy vezessen be egy olyan pénzügyi mechanizmust, amely bünteti a brüsszeli kényszerbetelepítést nem teljesítő tagállamokat. Emlékeztettek, a korábban kiszivárgott javaslatokból azt is lehet tudni, hogy mekkora büntetést terveznek: minden visszautasított bevándorlóért Brüsszel 78 millió forintot számolna fel, annyi pénzt, amennyiért egy magyar ember 40 évet dolgozik. "Ez a felháborító javaslat újabb jele annak, hogy Brüsszel teljesen érzéketlen a valósággal szemben, teljesen elveszítette kapcsolatát a választókkal" - szögezték el. Ráadásul a javaslat ellentétes az EU jogszabályaival és alapszerződésével is - fűzték hozzá. A két frakció elutasítja Brüsszel és a magyar baloldal bevándorlás-politikáját, és kiáll amellett, hogy csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak együtt élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.