Bulvár

Vádemelés a balástyai gyújtogatóval szemben

Vádemelés a balástyai gyújtogatóval szemben

2016. június 15., szerda
Vádemelés a balástyai gyújtogatóval szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a balástyai férfival szemben aki többek között a szomszédban lakó idős hölgyre is rágyújtotta a tanya főépületét

. A vádirat szerint a vádlott – akinél piromániás késztetéssel jellemzett impulzuskontroll zavar állapítható meg - 2014. márciusa és májusa között Balástya külterületén több helybeli sértett nádasát, rétjét vagy szalmabáláját gyújtotta meg 11 alkalommal. Volt, hogy ezek után ő maga, vagy a környékbeli tüzet észlelő édesanyja értesítette a tűzoltókat, de előfordult olyan is, hogy a tűzoltók által már eloltott nádast a vádlott azok levonulását követően újra gyújtotta. Vádlott 2014 márciusában egy öngyújtóval meggyújtotta a tőlük mintegy 300 méterre lakó 83 éves sértett tanyája melléképületének nádtetejét, majd hazasétált. A melléképület teljesen leégett a benne levő értéktárgyakkal együtt, többek között egy gázpalack is felrobbant. Ezt követően vádlott 2014. április 28. napján éjjel 11 óra körüli időben munkából hazafelé tartva ismét az idős szomszéd tanyájához ment és a főépület nádtetejét is meggyújtotta azon ablak feletti részen ahol sértett aludt, majd ugyancsak hazament. A tűzoltókat egy a kecskéit a közelben legeltető férfi értesítette, akik az épület teljes kiégését eredményező tüzet eloltották. A sértett még tűzoltók kiérkezését megelőzően felriadt az égő tetőszerkezet miatt kitörő ablak okozta zajra valamint a házba beömlő füstre és az ingatlanból két gázpalackot kicipelve az udvarra távozott. Sértett élete csak a véletlenen múlott, ha nem ébred fel időben vagy a tűz gyorsabban terjed át a ház belső részeire akkor az ingatlanban halt volna meg a tűz következtében. Az idős sértettnek a vádlott cselekménye következtében közel 9 millió forint. kára keletkezett, amely az eljárás során nem térült meg. Vádlott, hogy a gyanút magáról elterelje még a saját szülei tulajdonában álló melléképületben is tüzet okozott. Az ügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és többrendbeli rongálás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.