Bulvár

Tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát a katasztrófavédőknek az elmúlt hétvégén

Tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát a katasztrófavédőknek az elmúlt hétvégén

2016. június 20., hétfő
Tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát a katasztrófavédőknek az elmúlt hétvégén

Vasárnap éjjel egy szegedi társasházban csaptak fel a lángok. Senki sem sérült meg - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye.

Pénteken, a kora hajnali órákban Algyőre riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. A Kosárfonó utcában dőlt az úttestre egy nagy méretű fa, amely akadályozta a járműforgalmat. Motoros láncfűrésszel végezték a tűzoltók a beavatkozást. A fa törzsét kivágták, majd felaprították. Több méteres magasságban lógott egy faág pénteken egy balástyai buszmegálló felett. A település önkéntes egysége, valamint a kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói távolították el a faágat, amely a járókelők forgalmát veszélyeztette. Senki sem sérült meg. A berendezési tárgyak égtek egy szeged-szőregi családi házban pénteken délelőtt. A szegedi hivatásos egységek egy vízsugár segítségével hűtötték vissza az izzó bútorokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet. A ház lakója nem sérült meg a tűzben. Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombaton este Csongrádon, a Fekete János utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. Tűz volt egy szegedi társasházban vasárnap éjjel, a Becsei utcában. Az első emeleti lakásban az elektromos aljzat gyulladt ki, a tűz egy szekrényre is átterjedt. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, majd átszellőztették a lépcsőházat. A tűzben senki sem sérült meg. A szomszéd lakásban élőket az oltás idejére biztonságos helyre kísérték a tűzoltók, de a beavatkozás végén visszatérhettek otthonukba. Lakóépületet veszélyeztetett a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz vasárnap délután Makón, a Szegedi utcában. A városi hivatásos egység szivattyú segítségével távolította el az összegyűlt esővizet, majd a szomszédos csatornába vezette. A beavatkozásnak köszönhetően a víz nem okozott károkat az épületben. Az úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap a Fábiánsebestyén és Árpádhalom közötti útszakaszon. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Motoros láncfűrésszel és mentőkötéllel végezték el a beavatkozást, melynek köszönhetően rövid idő alatt helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.