Bulvár

Tiszaszigeten adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán + FOTÓK

Tiszaszigeten adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán + FOTÓK

2016. június 21., kedd
Tiszaszigeten adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán + FOTÓK
DSC07498

Az est bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány valamint az ÁGOTA Alapítvány javára fordították.

Lélekemelő szavak, hangok és tettek helyszíne volt a tiszaszigeti Szent Antal templom tere június 18-án, a kora esti nyári naplementében. Bár a jótékonykodáshoz, a szeretet továbbadásához, talentumaink odaajándékozásához keresztény természetünkből adódóan sem különösebb alkalom, sem különösebb indok nem kell, mégis minden együtt volt ezen a szép és felejthetetlen estén.

Ferenc pápa

által az idei évre meghirdetett irgalmasság szentévének üzenete mérföldkőként irányt mutatott, a település templombúcsúja

Páduai Szent Antal

ünnepe alkalmat és teret teremtett, míg az ünneppel egybekötött jótékonysági alkalom kivételes vendégeinek személye és személyisége választ adott a hogyanra és miértre. Szavak – hangok és tettek testvérként kézen fogva, segítve egymást váltakoztak ezen az estén, tudva, hogy külön-külön egyikük sem állná meg a helyét mai világunkban. A jótékonysági alkalom egyik vendége

Böjte Csaba

ferences szerzetes volt, aki az általa koncelebrált szabadtéri szentmise keretében megnyitotta a tiszaszigeti templom oldalbejáratán a szentévnek örök emléket állító irgalmasság kapuját, majd az ezt követő szentmisében immár több évtizedes tettekkel alátámasztott szavakkal bátorította a résztvevőket a gyermekek iránti szeretet és segítő cselekvés művészetére. A szakrális és liturgikus esemény végén, a napi valóságtól nem elrugaszkodva, Csaba testvér kérte a jelenlévőket, hogy a szentmisével párhuzamosan zajló, magyar nemzetünket képviselő fiaink futball arénában zajló küzdelmét és helytállását imáikkal támogassák. A szentmisét követően a szavakat hangok váltották fel:

Mága Zoltán

hegedűművész és zenekara mennyei dallamokkal töltötte meg a templomteret, és talán Böjte Csabával lelki összhangban, a fantasztikus koncertet a helyhez, alkalomhoz, helyi és nemzetközi eseményekhez legméltóbb alkotással vezették fel, azaz nemzeti imánk, a Himnusz dallamai csendültek fel. Majd ezt követően összetéveszthetetlenül, tisztán ezen a nyárestén két órán keresztül szebbnél szebb zenei darabok váltogatták egymást, szemezgetve hazai és külföldi ismert zeneművek széles választékából. Bár az élet sokszor az ellenkezőjét mutatja, most mégis akik jelen voltak tapasztalhatták, hogy a hírnév és tehetősség igenis párosulhat emberséggel, támogató emberszeretettel, szavakon túli konkrét segítőkészséggel. Olyan muzsikában volt részünk, amely Tiszasziget település és a térség életében még sokáig visszacseng, emlékeztetve a támogató publikumot arra, hogy milyen nagyszerű dolgokat tehet az ember, ha a Teremtő által adott önzetlen, szerető és jótékonykodó virtuóz tehetség és zenekara, egy befogadó településvezetés, segítő települési intézmények, önkéntesek, támogatók és nem utolsó sorban egy jó szervező készséggel ellátott plébániaközösség lelkipásztorukkal egyetemben, az egyházmegye püspökének támogatásával összefog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.