Közélet

Terrorizmus: jó arányban sikerül megelőzni az eseményeket

Terrorizmus: jó arányban sikerül megelőzni az eseményeket

2016. június 12., vasárnap
Terrorizmus: jó arányban sikerül megelőzni az eseményeket

A biztonságpolitikai szakértő szerint most tízből hét-nyolc esetben sikerül megelőzni a terrortámadásokat. Ez egy "maximum aránynak" számít, s jó lenne ha tartani lehetne ezt - mondta Földi László az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő szerint az, hogy most nincsenek "események", azt is mutatja, a párizsi és a brüsszeli merényletek után a rendvédelem "észbe kapott", sokkal jobb az információcsere, az együttműködés. Ugyanakkor - jegyezte meg

Földi László

- a biztonság jelenleg mindent megelőz, a gazdasági, szociális ügyeket is. Kiemelte továbbá, hogy "az utánpótlást" nem sikerült elvágni, a migránsinvázió tart, továbbra is megszámolhatatlanul jönnek azok, akik beállhatnak a sorba, hogy merényleteket kövessenek el, "cirkuszt" akarnak. A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) terrorfenyegetése alapján azt mondta: egy nem szokványos háború zajlik, így azt nem lehet kiszámítani. Vannak olyan forgatókönyvek, amelyek szerint az Eb alatt a terroristák arra várnak, hogy a rendvédelem kimerüljön, az emberek félelemérzete, ébersége csökkenjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.