Sport

Tájfutás: remek szegedi eredmények Besztercebányán

Tájfutás: remek szegedi eredmények Besztercebányán

2016. június 28., kedd
Tájfutás: remek szegedi eredmények Besztercebányán
serdulo_valto_besztercebanya

Az elmúlt hétvégén a szlovákiai Besztercebányán közös tájfutó bajnokságot rendeztek a két nemzet számára. A versenyen a Szegedi VSE versenyzői is rajthoz álltak.

Szombaton a középtávú, majd vasárnap a váltóbajnokságot rendezték meg egy Besztercebánya melletti, igen szabdalt, köves, mocsaras területen. Hazánkban nincs ehhez hasonló, részletgazdag terep, amely nemcsak technikailag, hanem fizikailag is igen nagy kihívás volt az 1300 fős mezőny számára.

noi_valto_besztercebanya

A középtávú versenynek 39 fokban vágtak neki a résztvevők,

Szerencsi Ildikó

pedig bizonyította nemzetközi rutinját és magabiztosan nyerte meg a számot. A serdülő válogatott

Jónás Ferenc

az első pontra hibázott, így "csak" a dobogó harmadik fokára állhatott fel, de többen is szereztek pontszerző helyet a szakosztálynak. Vasárnap már a szegediek is fel tudták dolgozni a terepet, és a szombatinál sokkal jobbakat futva már jelentősen javítani tudták az eredményeiket. A serdülő fiúk magasan nyerték a bajnokságot, de ezen kívül még három váltó is dobogóra állhatott.

Eredmények:

Középtávú bajnokság:

N 16 4. Szokol Kamilla 5. Apró Vivien N 18 8. Vajda Luca N 21 1. Szerencsi Ildikó 8. Szerencsi Dóra F 16 3. Jónás Ferenc F 18 8. Rácz Zoltán F 21 7. Kovács Ádám

Váltóbajnokság:

N 16 3. Apró Vivien, Riesing Hanna, Szokol Kamilla 5. Koszta Dóra, BorsosVeroni, Gubicz Kata N 18 4. Szabó Dorina, Vajda Luca, Gerber Csenge N 20 4. Duró Krisztina, Gera Krisztina, Duró Barbara N 21 3. Szerencsi Dóra, Nagy Virág, Szerencsi Ildikó F 14 3. BodóBálint, Kravz Mór, Szabó Levente F 16 1. Kovács-Deák Zsombor, Győri Bertalan, Jónás Ferenc F 18 5. Gyólai Péter, Conforti Christian, Rácz Zoltán F 21 6. Barkász Dániel, Vajda Balázs, Kovács Ádám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.