Közélet

Születésnaposait köszöntötte a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

Születésnaposait köszöntötte a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök
Születésnaposait köszöntötte a L.É.T. Egyesület + FOTÓK
let_program51_gs

A Csongor téren tartott ünnepségen ajándékkal kedveskedtek a nyugdíjasklubok azon tagjainak, akik nemrég töltötték be 60., 65., 70., 75., 80. és 85. életévüket.

Hagyományos félévzáró közösségi rendezvényre várta csütörtökön Csongor téri központjába nyugdíjasklubjainak tagjait a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) Egyesület. Az egybegyűlteket a L.É.T. alapító-vezetője,

Kothencz János

köszöntötte, aki örömmel jelentette be, a korábbi két nyugdíjasklubjuk után immár egyre gyarapodik és bővül a harmadik is Tarjánban

Kiss Sándorné Katika

szervezőmunkájának köszönhetően. Az ünnepségen hatalmas tapssal és ajándékkal kedveskedtek azon szépkorúaknak, akiknek a 2016-os esztendő első hónapjaiban volt kerek évfordulós (azaz 60., 65., 70., 75., 80. vagy éppen a 85.) születésnapjuk. "Amikor ezekről a gyönyörű évfordulókról megemlékezünk, szeretném, ha tudnátok, ezeknek az életutaknak minden egyes éve, minden egyes hónapja, minden egyes napja, órája vagy perce önmagában csoda, önmagában ajándék a másik számára" - fogalmazott Kothencz János.

let_program46_gs

Egyúttal bejelentette, a júliusi nyári szünetet követően augusztus 1-jétől gőzerővel folytatódnak tovább a L.É.T. Egyesület programjai. A nyugdíjasklubok tagjainak közösségi rendezvényeket, kirándulásokat kínálnak, zenés, illetve kulturális estekre várják őket a Csongor téri házba, sőt, elindítják a terefereestek sorozatát is, ahol ismert közéleti-kulturális személyiségekkel találkozhatnak, beszélgethetnek kötetlenül a résztvevők. Ősszel lesz a népszerű nagy fesztiváljuk a Zápor-tó partján, mely igazi népünnepéllyé nőtte ki magát. Odafigyelnek és készülnek a szakrális és a nemzeti ünnepekre is. Az adventi időszakban evangéliumhirdetéssel, beszélgetéssel, forró teával várják az embereket a Csongor téren, március 15-éhez kapcsolódóan pedig első alkalommal rendeznek megemlékezést Tarjánban. Folytatódnak a szociális segélyakciók is a L.É.T. támogatóinak jóvoltából, az végén pedig természetesen köszöntik majd azokat a szépkorúakat, akiknek július és december közé esik kerek születésnapjuk. "Legyetek továbbra is ajándékai egymásnak, és üzenjétek meg szomszédaitoknak, barátaitoknak, ismerőseiteknek, hogy a lakótelepi emberekét vállalt önkéntes mozgalmunk minden jó szándékú embert vár a közösségébe! Célunk, hogy mindenki arcára mosolyt csaljunk, hogy az együttélést a mindennapok természetes részévé tegyük, és megelevenítsük az álmot: senki sincs egyedül!" - zárta Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.