Bulvár

Szombat hajnalban is megdőlt egy napi melegrekord

Szombat hajnalban is megdőlt egy napi melegrekord

2016. június 25., szombat
Szombat hajnalban is megdőlt egy napi melegrekord

Szombat hajnalban is megdőlt egy napi melegrekord, a fővárosban 25 Celsius-foknál is melegebb volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Mint írták: mostanáig 1962-ben volt ezen a napon a legmelegebb a hajnal, szintén Budapesten. Akkor 23,7 fokot mértek. A június 25-i új fővárosi és egyben az országos minimumhőmérsékleti rekord 25,3 fok lett, ezt a fővárosban az Állatkertben mérték - közölte a meteorológiai szolgálat. Fonyódon 23,8, Budapesten a lágymányosi állomáson 23,9 fokot rögzítettek hajnalban. Pénteken a fővárosi legmagasabb maximumhőmérsékleti rekord dőlt meg: Budapesten 35,7 fokot mértek. Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb hőmérséklet általában 33-37 fok között alakul. Késő estére 24-31 fokig hűl le a levegő. Így a napi középhőmérséklet az ország nagy részén 27-28 fok körül lesz. A tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki. Azt írták: a késő délutáni, esti óráktól kezdődően főként az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, továbbá az Alpokalján és a délnyugati határvidéken lehetnek elszórtan zivatarok, amelyet viharos széllökés, jégeső és felhőszakadás kísérhet. A felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt Somogy, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte: a hőség szombaton tetőzik, vasárnap egy érkező hidegfront hoz némi enyhülést. Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig adott ki hőségriasztást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.