Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Szabó Bálint: Hívja vissza Báló Tamást Botka László!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szabo_baliont_sajttaj02_gs

Ma újabb tanúkat hallgattak meg a Szeviép-ügy tárgyalásán. Szabó szerint egyértelműen kiderült, hogy ugyan egy stróman volt Báló Tamás, Ujhelyi egykori sofőrje, de szerepet játszott a több mint 400 millió forint eltűnésében. Ezért követeli Botka Lászlótól, hogy hívja vissza az SZKT repülési üzletágának jelenlegi vezetőjét. Szabó szeretné, ha időközi választásokon értékelhetnék a szegediek Botka eddigi teljesítményét.

Botka László visszatért Szegedre” – utalt arra Szabó Bálint, a Likvid-Kontroll Kft. vezetője, hogy befejeződött az MSZP tisztújítása, ahol – először vetélytársat kapva – elvesztette a választmányi elnöki pozícióért folytatott küzdelmet Hiller Istvánnal szemben. Emlékeztetett rá, hogy 2010-ben a szegedi polgármester fogadóórájára mentek a Szeviép-károsultak, de akkor a szocialista polgármester ajtót mutatott nekik, mert „cinikusan csak annyit mondott nekik, hogy házszámot tévesztettek”, a bíróság épületébe kellett volna menniük.

A mai napot fordulópontnak érzi Szabó a Szeviép-ügyben, mert „kiderült, hogy politikusokhoz közel álló személyekhez százmilliók vándoroltak 2010-et megelőzően Szegeden. A város európai uniós fejlesztései, az MSZP pénzügyei, a Szeviép által elnyert beruházások között szoros összefüggések, ok-okozati kapcsolatok vannak.” Ezt Báló Tamás tanúkihallgatásán elhangzottakból vonta le a Likvid Kontroll Kft. vezetője. Báló Ujhelyi István jelenlegi MSZP-s EP-képviselő sofőrje volt 2008-ig, majd miután a politikus már nem töltött be államtitkári tisztséget, az autóvezetésről Egy Szeviép-leányvállalat vezetésére nyergelt át. A Biztonsági Üzem Kft. egykori irányítója elismerte, hogy heti és havi rendszerességgel kapott kölcsönnek nevezett pénzeket összesen közel félmilliárd forint értékben egészen a 2010. április 25-én megtartott választások más napjáig, pedig a cég csupán szállítási funkciókkal bírt. A kft.-t végül tartozásokkal szüntette meg, jelenleg az SZKT repülési üzletágának vezetője.

szabo_baliont_sajttaj03_gs

„Báló Tamás gyakorlatilag elismerte, hogy egy stróman volt, azaz a kölcsönszerződéseknek nem ő volt az effektíve szereplője, neki csak alá kellett írni a papírokat” – számolt be a tanúmeghallgatásról a Szeviép-károsultak képviselője. Megjegyezte, az egyik engedményeztetési szerződésnél négy perc után sem tudta megmondani, hogy az ő aláírása szerepel rajta, vagy sem.

„Öt-hat év után a labda újra Botka László asztalán pattog. Arra szólítom fel őt, hogy azt az embert, akinek közpénzek eltüntetésében és alvállalkozók megkárosításában kiemelt szerepe volt, azaz Báló Tamást, haladéktalanul hívja vissza a reptér éléről!” – üzente Szabó Bálint. Visszásnak tartja, hogy „szocialista kádertemetőt” csinálnak Szegedből, Báló Tamáson kívül utalva Rácz Attilára, aki Ujhelyi titkárából a Cserepes sori piac vezetője lett és Hegyeshalmi Tiborra, aki szintén a szocialista politikus autójának volánját cserélte fel a szegedi közterület-felügyelet vezetésére.

„Botka Lászlónak be kell fejeznie a pártérdekek és a pártfinanszírozás kiszolgálását, s helyette a város ügyeivel kellene foglalkoznia!” – mondta a Szeviép-károsultak segítője. Elárulta, nem tartanak nyári szünetet, újabb ügyekben – összesen 13-ban – hoznak nyilvánosságra információkat a következő hetekben. Abban bízik, hogy már 2016-ban időközi önkormányzati választásokon mondhatnak véleményt a jelenleg regnáló hatalomról a szegediek.

A tárgyaláson még további három tanút hallgattak meg, akik esetében kisebb összegekkel hasonló gyakorlatot folytattak. Dávid Ibolya volt MDF elnök testvére, Dávid Attila viszont „halaszthatatlan nyaralása” miatt nem tudott megjelenni.

Tovább olvasom

Közélet

Értelmezhetetlen járdasziget töri meg az út folytonosságát a ligetnél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Erre vajon mi szükség volt?

Tovább olvasom

Közélet

Jó ütemben halad az ország egyik legmodernebb arénájának építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 2021 őszére tervezett átadás után az ország egyik legmodernebb multifunkcionális rendezvénycsarnokát vehetik birtokba a szegediek.

Tovább olvasom

Közélet

Húsos fagyit nyaltak a szegedi nagymacskák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tigriseket is megviseli a kánikula.

Tovább olvasom

Aktuál