Közélet

Nyolc szegedi utca újul meg

Nyolc szegedi utca újul meg

2016. június 30., csütörtök
Nyolc szegedi utca újul meg
katyu01_gs

Háromszáznyolcvan millió forintból újulnak meg utak és járdák ebben az évben Szegeden, a munkálatok második ütemében nyolc rekonstrukciója történik meg.

Egyhangúlag támogatta a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság az idei út- és járdarekonstrukciós keret második ütemének a felosztását.

Ménesi Imre

bizottsági elnöke arról tájékoztatott, hogy az idei büdzsében 380 millió forintot különítettek el erre a célra, 8 utca esetében közbeszerzést írnak ki, további egy tucatnyi esetében pedig terveket készítettnek.

Szentistványi István

kérdésére a bizottsági elnöke elmondta, az önkormányzati képviselők is tesznek javaslatokat minden évben, hogy mely utcák rekonstrukciója történjen meg, és Ménesi szerint nem lehet a városüzemeltetési irodát elfogultsággal vádolni, például az MSZP-s képviselő körzetéből egyetlen utca sem szerepel a listán. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a Gőz utca, a Hont Ferenc utca 2-8. és 13. szám közötti szervizút, a Lomnici utca 25-29. szám közötti szakasz, a Répás utcának a Lendvai és a Korda utca közötti szakasza, a Pihenő utca Harminchatodik és Pihenő utca 41. szám közötti része újul meg. Az útrekonstrukciós keretből jut pénz a Zsombolyai utcára is, ott a Tárogató utcai csomóponttól a Zsombolyai utca 5. számig végeznek munkálatokat, továbbá a Deák Ferenc utcában a Vár és Arany János utca közötti szakaszon. További egy tucat utca esetében pedig a kivitelezési tervek elkészítéséről döntött a bizottság. Ez érinti a Temető, a Vág, a Bártfai, a Melinda, a Jász, a Forrai, Zádori és Pitypang utcák egy részét, a Fekete sast, a Kígyót, a Kiss Menyhért utcát, valamint a Pintypang egy részét. Érdemes azt is tudni, hogy Szegeden mintegy 170 olyan utcát tartanak számon, amit fel kellene újítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.