Bulvár

Nem érte el a pályázói korhatárt, mégis elnyerte a jó tanuló–jó sportoló díjat a szegedi lány

Nem érte el a pályázói korhatárt, mégis elnyerte a jó tanuló–jó sportoló díjat a szegedi lány

2016. június 17., péntek
Nem érte el a pályázói korhatárt, mégis elnyerte a jó tanuló–jó sportoló díjat a szegedi lány
toth_tamara

Közel 350 fiatal érdemelte ki idén a “Magyarország Jó tanulója–Jó sportolója” díjat, közülük negyvenen június 9-én, Budapesten vehették át a kitüntetést - írja az elavidek.hu. Köztük volt a 13 éves szegedi Tóth Tamara is. A lány amellett, hogy kitűnő tanuló, az úszásban is komoly sikereket ért már el.

A “Magyarország Jó tanulója–Jó sportolója” pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdeti meg minden évben, melyre alsó- és felső tagozatos, valamint felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek öt korcsoportban -

közölte a hírportál

. Célja, hogy ösztönözze az ifjúságot a testmozgásra, motiválja őket tanulmányaik és a sport területén, elősegítse a tehetséggondozást, valamint az utánpótlás-nevelést. A díj elnyerése nem jár pénzjutalommal, ugyanakkor nem elegendő hozzá a kiemelkedő tanulmányi eredmény. A feltételek között szerepel, hogy a sportban hazai országos bajnokságban vagy nemzetközi versenyen is eredményesen szerepeljen az induló. A pályázatokat a minisztérium által felkért, független szakemberekből álló értékelő bizottság bírálta el. A legjobb negyven diák személyesen vehette át az oklevelét

Sipos Imre

köznevelésért felelős helyettes államtitkártól és Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkártól.

Tóth Tamara

a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulója, szeptemberben kezdi a hetedik osztályt. Már 7 éve úszik a Szegedi Úszó Egylet színeiben, és kiváló sportolói eredményei mellett kitűnő tanuló. A pályázatra a szülei nevezték és elmondása szerint, nagyon elcsodálkozott, mikor megkapta a levet arról, hogy elnyerte az elismerést. Saját korcsoportjában, a 2002-ben születettek között egyedüliként indult 2003-as születésűként, ami azért is jelentős elismerés, mivel 13 évesen lehet először pályázni. Az országban ennek ellenére az egyik legjobb eredménye neki lett, így egyedüli 2003-as születésűként hívták meg a minisztériumi díjátadóra. Tamara a hét legtöbb napján már 5:40-kor a medencében van, ezután megy az iskolába, délután pedig ismét edzésre. Ez a szoros időbeosztás és teljesítmény egy felnőtt számára is igen megterhelő lehet mentálisan és fizikailag is egyaránt, de 172 érem és a színötös bizonyítvány a bizonyíték arra, hogy hatalmas kitartással és szorgalommal mindez megvalósítható. “Reggel úszóedzésre megyek, utána iskolába. A délutáni edzés előtti rövid időben megcsinálok valamennyi írásbeli házi feladatot, utána pedig még este tanulok itthon. Szerencsére a tanárok többnyire nagyon megértők, és mindenben támogatnak” – mondta el Tamara. A példaképe az édesanyja, az úszók közül pedig Egerszegi Krisztinára és Hosszú Katinkára néz fel a rendkívüli kitartásuk miatt, és mert mindketten jók hátúszásban, amit fiatal lány is szeret. Az úszás mellett a tanulmányi versenyeken is jeleskedik. Ebben az évben indult országos történelem és természetismereti megmérettetésen is, valamint részt vett az idei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen, mely a tantárgy egyik legrangosabb versenye az országban. Tamarának már határozott elképzelései vannak a jövőjéről is: az általános iskola után a Radnóti Miklós Gimnáziumba akar jelentkezni, majd orvosnak szeretne továbbtanulni. A fiatal lány a vakáció kezdetével sem sokat pihen, nagy erőkkel készül a júliusi Országos Gyermek Bajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.