Bulvár

Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére

Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére

2016. június 23., csütörtök
Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére
Hõség - Hõségriadó Budapesten

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, június 23-tól június 26-ig II. fokú hőségriasztást adott ki. Ezzel összefüggésben a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedésekre.

A hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásait és azok kivédését szolgálja az

innen elérhető

tájékoztató anyag, amely az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya tett közzé és a Csongrád Megyei Kormányhivatal

honlapján

is elérhető. A szakemberek azt javasolják, hogy az elkövetkező napokban mindenki fokozottan tartsa be a jól ismert tanácsokat: a hőség idején sok folyadékot fogyasszon, 11-15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjon napon, óvja fejét, testét a tűző naptól. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

weboldalán

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.