Közélet

Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

2016. június 21., kedd
Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki meg akarta ölni Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét a szombati Las Vegas-i nagygyűlésén - közölte az NBC televízió és több amerikai hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva helyi idő szerint hétfőn.

A 19 éves

Michael Steven Sandford

ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon. Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy - saját bevallása szerint - agyonlője

Trumpot

. A férfi a nagygyűlésen azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogrammot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét. A támadót azonnal leteperték és átadták a titkosszolgálat jelenlévő embereinek. Sandford a hatóságoknak bevallotta, hogy Kaliforniából utazott a szomszédos Nevada államban lévő kaszinóvárosba, kifejezetten azért, hogy meggyilkolja Trumpot. A merényletet egy éve tervezte, és azt mondta a hatóságoknak, hogy ha szabadlábon lenne, újra megpróbálna végezni Trumppal. Letartóztatása után kiderült, hogy brit jogosítványa van és mintegy másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jerseyben lévő Hobokenban. Az ügyészég később közölte, hogy a támadó brit állampolgár. A hatóságok elutasították az óvadék ellenében való szabadlábra helyezését, mert Sandfordot veszélyesnek tartják, és fennáll annak a lehetősége, hogy meg próbálna szökni - mondta az ügyészség szóvivője. A brit férfi előzetes meghallgatását július 5-én tartják. Ha bűnösnek találják magánterületen elkövetett erőszakos cselekmény vádjában, akár több mint tíz év börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros (69 millió forintos) bírság megfizetésére ítélhetik. Nem ez az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban, az ohiói Daytonában akarta megkéselni valaki a milliárdos üzletembert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.