Sport

Másodjára rendezik meg a városi sporttoborzót

Másodjára rendezik meg a városi sporttoborzót

2016. június 9., csütörtök
Másodjára rendezik meg a városi sporttoborzót
sporttoborzo_sajttaj005kf

Tavaly négyezernél is több embert vonzott a városi sporttoborzó: a rendezvényt idén is megtartják, június 11-én várják a családokat az Auchan parkolójában.

2015-ben első alkalommal rendezték meg az Auchan városi sporttoborzót: a nagy sikert aratott rendezvényre második alkalommal most szombaton kerül sor az áruház parkolójában.

Joób Márton

, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke a csütörtöki, városházán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, összesen 43 sportszervezet jelezte részvételi szándékot a sporttoborzón, amely szombaton reggel kilenctől 16 óráig tart majd - ezt követően lehetőség lesz majd a pénteken rajtoló labdarúgó Eb meccseit is megnézni a helyszínen. Ezúttal is lesznek családi futóversenyek, amelyekre regisztrálniuk kell a résztvevőknek: a 10 órakor rajtoló versenyt másfél és öt kilométeres távokon rendezik meg. Újdonság a tavalyi programhoz képest, hogy egy hat méteres mászófalat is kipróbálhatnak a résztvevők, és persze ezúttal is lesz lehetőség azon sportágakkal való megismerkedésre, amelyekről nem feltétlenül gondolnákn, hogy aktuális lesz, így például a jégkorong vagy a korcsolya, de a vízilabdát is egy speciális szimulátor segítségével kipróbálhatják a gyerekek. Joób Márton hozzátette, továbbra is a legfőbb szándékuk, hogy a gyerekek a délutánjaikat ne a számítógép előtt töltsék, hanem minél többet sportoljanak - ebben is segíthet a szombati esemény. A legmegfelelőbb sportág kiválasztásában a sporttoborzó segíthet a szülőknek is, hiszen lehetőségük lesz például az edzőkkel való beszélgetésre is, valamint 12 órától sportági bemutatókat tartanak.

Horváth András

, a szervező Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője kiemelte, elsősorban a családokra számítanak majd szombaton, ugyanakkor az egyesületek részéről is érzi, hogy tudatában vannak annak, hogy minden alkalmat meg kell ragadniuk arra, hogy az utánpótlás-bázisukat növelni tudják. Szombaton a tervek szerint találkozni lehet majd a hétvégén az olimpiai válogató versenyeken szereplő

Kárász Annával

és

Vajda Attilával

, valamint a paralimpiára már biztosan kijutott Major Endre asztaliteniszezővel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.