Bulvár

Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

2016. június 17., péntek
Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasa című film sztárjaként idézte be tanúskodni egy New York-i bíróság - jelentette pénteken a BBC News.

A

Martin Scorsese

rendezésében készült filmet egy volt bróker,

Andrew Greene

perelte be azért, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Kokoffot róla mintázták, és "romlott", drogos bűnözőként ábrázolták őt. Greene a

Jordan Belfort

alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott.

DiCaprio

Belfort szerepét játszotta a filmben, amely a szélhámos emlékiratai nyomán készült. Nicky Koskoffot

P.J. Byrne

alakította. Greene a film producereit, köztük a Paramount Picturest és DiCaprio Appian Way produkciós cégét pereli 15 millió dollárra. A bíróság nem fogadta el a követelést, de a hitelrontás kérdését tovább vizsgálja. Az ügy csütörtöki tárgyalásán egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását. A bíró annak ellenére döntött így, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró

Terence Winter

már megjelent a bíróság előtt, és a felperes nem tudta megindokolni, hogy miért szükséges DiCaprio meghallgatása, hiszen nem jegyezte a forgatókönyvet és nem ő alakította a kérdéses szereplőt. Green elmondta, hogy 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként. Mint hangsúlyozta: nem ért egyet azzal, ahogy őt ábrázolták a filmben. A Wall Street farkasa öt Oscar-jelölést kapott és nagy kasszasiker lett 2014-ben. DiCaprio Golden Globe-díjat vehetett át alakításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.