Sport

Labdarúgás: tökéletes hetet zárhat Forgács Dávid

Labdarúgás: tökéletes hetet zárhat Forgács Dávid

2016. június 16., csütörtök
Labdarúgás: tökéletes hetet zárhat Forgács Dávid
forgacs_david_pisa

Feljutott a Serie B-be, az olasz másodosztályba a Forgács Dávidot soraiban tudó AC Pisa: a világbajnok Gennaro Gattuso által edzett csapat a rájátszásban három csapatot is felülmúlva a következő idényt már egy osztállyal fentebb kezdheti meg. Az elmúlt hétvégén véget ért idényt követően a szegedi nevelésű játékost kérdeztük.

Másodikként zárta a Lega Pro B csoportját az AC Pisa: ezzel a klub bejutott a feljutásért vívott play-offba, ahol előbb a Maceratese-t, majd a Pordenone-t és a Foggiát egyaránt egy hazai sikert követő idegenbeli döntetlennel búcsúztatva kiharcolta azt, hogy a következő idényt a Serie B-ben kezdje meg. „Ez így sokkal nehezebb volt, egyúttal még nagyobb örömet jelent és örök élmény marad számomra. Hajnali egykor szálltunk le a repülőről, elmentünk a stadionhoz, ahol 17 ezer ember várt és ünnepelt bennünket. A városban teljesen megállt az élet a sikerünk miatt, ez egy óriási dolog, ebben nem sok embernek van része. Azt sajnálom, hogy szerdán érettségiztem, e miatt nem tudtam ott lenni a kedd éjszakai hivatalos díjátadón. Ott nyitott busszal mentek a többiek a városban, egész Pisa euforikus hangulatban van” - fogalmazott portálunknak a feljutást követően

Forgács Dávid

, a Pisa játékosa. Az utolsó, sorsdöntő meccs közel sem ígérkezett könnyűnek a Pisa számára annak ellenére, hogy az odavágót 4-2-re nyerte a Foggia ellen: a harmadik liga C csoportjának második helyezettjének otthona egy valóságos oroszlánbarlang, ahol rendre pokoli hangulat fogadja az oda látogató ellenfeleket. A drukkerek ezúttal is elég parázs hangulatot teremtettek a feljutásért vívott harc utolsó meccsén: példaképp a Pisa edzőjét, Gennaro Gattusót egy vizes palackkal megdobták. „Foggia köztudottan erről híres, hogy az ottani emberek megszállottan ennek a csapatnak élnek, akikért bármire képesek, ezt láttuk is. Rendőrök vittek minket a stadionhoz a busszal, és a hosszabb úton vittek minket, hogy megfélemlítsenek minket, a szurkolótábor egy része már a stadionon kívül várt minket. Ahogy beléptünk, 20 ezer ember egyből kifütyült bennünket, tényleg olyan volt, mintha a pokolba érkeztünk volna. A meccs folyamán megdobták Gattusót is, beszabadultak a szurkolók a pályára, szóval nem kevés balhé volt. Ezt a sikert mi úgy ünnepeltük, hogy bemenekültünk az öltözőbe, így megúsztunk minden atrocitást” - mondta el az utolsó meccs hangulatáról a szegedi futballista. https://www.youtube.com/watch?v=1D5H-k3QUeo&feature=youtu.be

A foggiai hangulat

Forgács Dávid jóval kevesebb lehetőséget kapott a szezon második felében: tavasszal mindössze egy meccsen, a Pistoiese elleni utolsó bajnokin játszott, akkor végig a pályán volt – ezen kívül azonban csak a kispadról figyelhette társait. „Ahhoz, hogy elérjünk egy ilyen célt, a vezetők úgy gondolták, hogy az lesz a legjobb, ha tapasztaltabb, idősebb játékosokat játszatnak. Ha megnézzük, a play-offot is a tapasztaltabb játékosok játszották végig, januárban erősödtünk is, nekem volt egy sérülésem is, így nem bírtam visszaverekedni magam a csapatba. Nem mertek kockáztatni a vezetők, inkább az idősebb játékosokban bíztak, ezt is elszenvedtem. Ennek olyan szempontból van jelentősége, hogy az egész évem hogy alakult, viszont olyan szempontból nem érzem a jelentőségét, hogy felbecsülhetetlen volt az az öröm, ami minket fogadott a feljutás után” - nyilatkozta Forgács Dávid, aki hozzátette: a tréningek során is sokat fejlődhetett az idény alatt.

pisa_kezdocsapat

Hozzátette, bár kevesebbet játszott az év második felében, csupán ez az egy dolog, ami miatt nem feltétlen maradna az immáron másodosztályú klubnál. "Ebben a korban az a legfontosabb, hogy játsszak. Óriási élmény, hogy az első profi évemben ilyen sikert elértünk, de az alapján fogok döntést hozni, hogy minél többet kell majd játszanom” - mondta Forgács Dávid. Az érettségivel kapcsolatban a szegedi játékos kifejtette, elég jól mentek számára a vizsgák, bár még két napja hátra van a bizonyítvány megszerzéséig. "Mondhatnám, ha az érettségi sikerül, akkor ez egy tökéletes hét. Feljutottunk a Serie B-be, egy olyan csapattal, ahol hét éve várnak erre, majd hazajövök, és az első nap alvás nélkül mentem ki megnézni a magyar válogatott meccsét, ahol azt láttam, hogy az egész város lázban ég. Ha az érettségim is sikerül, ez egy tökéletes hét. Most végre azt láttam, hogy nem a társaság miatt vannak kint az emberek, hanem a saját csapatunkért mentek ki, át bírtuk élni, hogy mi az, hogy kint lenni egy Eb-n, és szurkolni a saját csapatodnak. Ezt Olaszországban nap mint nap láttam, azok, akik egy adott városban születtek, annak a csapatnak szurkolnak, és az olasz válogatottért szorítanak. Ez egy nagyon pozitív dolog, hogy végre itthon is így alakul” - zárta Forgács Dávid, utalva a magyar válogatott Ausztria elleni sikerére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.