Sport

Labdarúgás: emberhátrányban tett csodát a Mórahalom a Gyöngyös ellen + FOTÓK

Labdarúgás: emberhátrányban tett csodát a Mórahalom a Gyöngyös ellen + FOTÓK

2016. június 18., szombat
Labdarúgás: emberhátrányban tett csodát a Mórahalom a Gyöngyös ellen + FOTÓK
morahalom-gyongyos073kf

Félidőre ledolgozta idegenben összeszedett hátrányát, a második félidőben pedig a feljutást is kiharcolta az utolsó félórát emberhátrányban lejátszó Mórahalom a Gyöngyös elleni osztályozón.

A csapatok a kezdősípszótól kezdve hatalmas iramot diktáltak a rekkenő hőségben is. A 25. percben

Éles Viktor

kapus mentett nagyot

Dalibor Crkvenjakov

elől, az első félóra leteltével pedig

Magyar György

fejelt keresztlécre. Érett a gól, nagyon hajtottak ekkorra már a hazaiak, aminek a 32. minutumban meg is lett az eredménye: Crkvenjakov továbbított a hálóba egy szögletet követően. (1-0) A folytatásban is futószalagon érkeztek a mórahalmi helyzetek, amelyek közül egyből meg is született a második találat: a 37. percben

Szalma Gergely

játszott össze remekül Magyarral, aminek végén a fiatal szélső éles szögből lőtt a gyöngyösi hálóőr alatt a kapuba. (2-0) A szünetre tehát ledolgozta az első meccsen összeszedett hátrányát a homokháti együttes, amely így már lélektani előnyből várhatta a második felvonást. Csakhogy a 49. percben megtörtént a baj: a rosszul helyezkedő védők között

Nádudvari Alex

lőtt a bal alsó sarokba. (2-1) Ezzel a Heves megyeiek fontos gólt szereztek idegenben, hiszen innen ismét minimum kettőt kellett volna még lőnie a hazaiaknak az üdvösséghez. Az 54. percben

Bokányi Richárd

sípszó előtt rúgott el egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott. Mindennek egy óra elteltével lett igazán jelentősége, amikor a mórahalmi jobbhátvéd egy látványos mezhúzással akasztott meg egy kontrát, így megkapta

Csonka Bence

játékvezetőtől a második sárga kártyáját, és idő előtt mehetett zuhanyozni. A szorult helyzet ellenére Magyar Györgyék nem adták fel a küzdelmet, sőt, a 68. minutumban Crkvenjakov gyönyörűen lőtt a kapu jobb oldalába 14 méterről. (3-1) Az idő előrehaladtával egyre jobban elkészültek erejükkel a felek, ebből viszont a Mórahalom jött ki jobban, amely ellentmondást nem tűrően rohamozott a feljutásért. A hajrában aztán jött a csoda: Crkvenjakov centerezését a csereként beállt

K.Tóth Gyula

közvetlen közelről a hálóba bombázta, majd már a hosszabbításban

Pócs Dániel

állította be az 5-1-es végeredményt. Nagy különbségű sikerükkel a mórahalmiak megfordították a párharcot, ezzel kiharcolták az osztályváltás jogát, így a következő szezont már az NB III-ban kezdhetik meg. Csongrád megye immár tehát négy együttessel képviselteti magát a nemzeti bajnokságokban. A Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC a második vonalban, a Hódmezővásárhelyi FC és a homokháti gárda pedig a harmadik ligában gyűjtögetheti majd jövőre a pontokat.

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző
2016. június 18., 15.00
Mórahalom VSE
Gyöngyösi AK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence •* Asszisztens: Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc
5
-
1

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 2. mérkőzés:

Mórahalom VSE - Gyöngyösi AK 5-1 (2-0)

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc).

Mórahalom:

Halász - Bokányi R., Szücs, Barát (K.Tóth 81'), Pócs T., Zámbó (Vojnic-Zelic 65'), Magyar, Mészáros, Szalma, Varga (Pócs D. 65'), Crkvenjakov.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gyöngyös:

Éles - Tarnai, Kluk, Gergely, Fekete (Csornij 88'), Pilinyi, Czene (Marosi 70'), Czéh (Sárándi - a szünetben), Nádudvari, Laurinyecz, Horváth.

Vezetőedző:

Labancz Róbert.

Gólszerzők:

Crkvenjakov (32', 68'), Szalma (39'), K.Tóth (87'), Pócs D. (90+3'), ill. Nádudvari (49').

Sárga lap:

Varga (7'), Bokányi R. (54'), Mészáros (75'), ill. Pilinyi (50').

Kiállítás:

Bokányi R. (60').

A harmadosztályba feljutott:

a Mórahalom VSE csapata 5-3-as összesítéssel. Magyar György:

"Egy olyan csapatot vertünk meg 5-1-re, amely eddig veretlen volt, és amely 2-0-ás hazai győzelme után érkezett ide. Azt gondolom, a küzdelemmel és a pályán nyújtott játékkal bőven felülmúltuk az ellenfelünket. Jövőre ott leszünk az NB III-ban!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
VÉGE!!! Csonka Bence lefújta! Emberfeletti teljesítménnyel jutott a harmadosztályba a Mórahalom! Állva tapsol és éljenez a helyi közönség!
90+3'
GÓÓÓL!!! Zeng a "Szép volt fiúk"! Crkvenjakov futotta le az egyetlen hátul maradt gyöngyösi bekket, és bár Éles még meg tudta őt állítani, begyűjtötte a labdát, visszapasszát pedig Pócs Dániel 16 méterről ügyesen emelte a hálóba a kapus felett! 5-1!
90+2'
Halász a levegőből szedett le egy felívelést, de így is ráfeküdt nagyon rutinosan. Ezt a pár másodpercet még ki kell húzni!
90'
Gergely 16 méteres lapos löketét magabiztosan fogta Halász. Egy emberként szurkol közben övéinek a mórahalmi publikum!
88'
Egy utolsó csere még a gyöngyösieknél, Csornij állt be a hátralévő percekre.
87'
GÓÓÓL!!! Bent van! Bent van! Egy távoli felívelést Ckrvenjakov vett át az alapvonal előtt, laposan lőtt középre, ahol K.Tóth egy átvétel után közvetlen közelről lőtt a hálóba a kiszolgáltatott Éles mellett! 4-1!
86'
Fekete görcsöt kapott, Crkvenjakov segít neki felgyógyulni. Nagyon várják már a lefújást a vendégek, ők is kezdenek elkészülni erejükkel.
82'
Magyar távoli átlövése nem sokkal zúgott el a bal kapufa mellett! Mindent megtesz a negyedik gólért a Mórahalom!
82'
Crkvenjakov! Kis híján mesterhármas! Két védő mellett is elhúzott, de aztán hiába emelte át Élest, a kaput nem találta el.
81'
Csatár jön védő helyett, egyértelmű a szándék: K.Tóth Gyula állt be Barát helyett.
80'
Ezúttal Nádudvari lőtt 14 méterről keresztbe, de a kísérlete elsuhant a hosszú alsó előtt.
77'
Horváth szögletét követően Gergely fejelt fél méterrel a keresztléc fölé.
75'
Mészárosnak is jutott egy sárga Csonka bíró zsebéből.
74'
Emberhátrányban is gőzerővel támadnak a homokhátiak - bármi is legyen itt ma a végeredmény, rossz szó nem érheti Magyar György tanítványait!
70'
Gyorsan cseréltek is a zöld mezesek: Marosi szállt be Czene helyett a játékba.
69'
Ismét egy gyors ivószünet szakítja meg a játékot.
68'
GÓÓÓL!!! Szalma három védőt etetett meg a tizenhatoson belül egy szép cselsorozattal, és bár előle még el tudták pöckölni a labdát, a mögötte érkező Crkvenjakov kapásból tüzelt a kapu jobb oldalába! 3-1!
65'
Kettős csere hazai oldalon: Zámbó és Varga hagyta el a pályát, beállt Vojnic-Zelic és Pócs Dániel.
60'
Kiállítás, és sajnos még csak nem is vitatható. Nádudvari lefutotta Bokányit egy induló kontránál, a mórahalmi védő pedig métereset nyújtott ellenfele mezén hátulról. Csonka sporttárs felmutatta a sárga kártyát, immár a másodikat Bokányi Richárdnak...
58'
Óriási bomba! Magyar bő 25-26 méterről borotválta meg a keresztléc tetejét egy életerős lökettel.
57'
A játékosok becsületére legyen mondva mindkét oldalon, dacára a nyári melegnek, továbbra is magas iramot diktálnak a csapatok.
54'
Bokányi sípszó előtt rúgott el egy szabadrúgást, ezért is villant a sárga.
53'
Varga félmagas beadását kézzel blokkolta Sárándi a tizenhatoson belül, de Csonka Bence ezúttal sem ítélt tizenegyest.
50'
Pilinyi sárga lapot kapott egy középpályán elkövetett szabálytalanságért.
49'
Gól... Ez most nagy baj! Egy alapvonali visszagurítást rosszul reagáltak le a hazai védők, a bírót is megkerülő Nádudvari pedig 11 méterről laposan helyezett a bal alsó sarokba. A lövés még megpattant Bokányi lábán, így Halásznak nem volt esélye védeni. 2-1. Mindez azt jelenti, a Mórahalomnak ismét két további gólra van még szüksége a továbbjutáshoz.
46'
Czéh helyét Sárándi vette át a második felvonásra.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a vendégek a szünetben.
VÉGE
45+2'
Vége az első félidőnek, amely után a hazaiak immár hátrányukat ledolgozva, tiszta lappal kezdhetik majd meg a második 45 percet. A látottak alapján joggal bizakodók a homokháti szurkolók a továbbjutást illetően!
45'
Kettő perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
44'
Kiszabadulni látszanak a gyöngyösiek a hatalmas nyomás alól, de az felfedezhető, amit Magyar György is hangoztatott a héten, hogy fizikálisan előrébb tart a Mórahalom ellenfelénél.
39'
GÓÓÓL!!! Micsoda gól?! Szalma és Magyar csinált meg egy kényszerítőt a tizenhatos bal sarkától indulva, és bár a visszaadott labda hosszúnak tűnt, előbbi mégis befutotta, hogy aztán laposan lőjön éles szögből a kapus alatt a hálóba. 2-0! Ebben a pillanatban pedig már döntetlen az állás összesítésben!
37'
Zámbó mélységi indításával Szalma indult jobbösszekötőből, lefutotta védőjét, 14 méteres lövését viszont Éles hárítani tudta.
35'
Nagyon nyom a Mórahalom! Egy jobbról belőtt labda középen elszállt Magyar homloka előtt, a hosszún viszont megtalálta Crkvenjakovot, aki egy visszahúzós csellel elfektette ugyan védőjét, közeli lövésébe azonban Éles bele tudott vetődni.
32'
GÓÓÓL!!! Dalibor Crkvenjakov továbbított a hálóba egy balról érkező szögletből! 1-0!
31'
Kapufa, zúg a vastaps a lelátóról! Crkvenjakov szerzett vissza egy elveszettnek tűnő labdát a tizenhatoson belül a bizonytalankodó Tarnaitól, majd a hosszúra átívelt labdáját Magyar bólintotta a keresztlécre.
27'
Egy gyors gyöngyösi kontra végén Czene tüzelt 20-22 méterről, mintegy másfél-két métert tévesztve vertikálisan.
25'
Majdnem ott a gól! Egy távoli felívelést elszámított Magyar György őrzője, a hazai irányító pedig így egyből emelhetett a kapu előterébe belsővel, Crkvenjakov elől azonban Éles kapus az utolsó pillanatban még el tudta paskolni a labdát.
23'
Egymás után két szögletet is belőhetett balról Szalma: az elsőnél Crkvenjakov közeli fejese a vele együtt ugró védő fejéről pattant az alapvonalon túlra, a második pedig a túloldalon ment ki anélkül, hogy bárki beleért volna.
21'
A játékvezető ivószünetet rendelt el - a döntés jogosságához kétség sem férhet.
20'
Mekkora játék?! Zámbó három ügyes csellel tört előre középen, a tizenhatos vonaláról induló Crkvenjakov elé passzolt, aki viszont túl sokat várt a lövéssel, így Gergely becsúszása eredményesen zárult.
18'
Agilisan tört az alapvonal felé Nádudvari, Halász mellett be is tudott passzolni középre, ahol viszont a jól helyezkedő Pócs Tamás felszabadított a kapu torkából.
15'
Szalma szögleténél Barát maradt egyedül, fejese azonban nagyon magas ívben hullott a keresztléc mögött a hálóra. Igyekszenek nyomás alá helyezni ellenfelüket a hazaiak, a zöld mezesek védelme viszont jól áll a lábán.
11'
A hatalmas hőség ellenére is magas iramban kezdik a meccset a felek, bár egyelőre egyik csapat sem tud a másik főlé nőni mezőnyben. A két tizenhatos között száguld oda-vissza a labda.
8'
Hangos reklamálásban törtek ki a vendégek szurkolói, miután Varga - véleményük szerint - kézzel ért a labdába saját ötösénél. Halkan jegyezzük meg, hogy valószínűleg igazuk van, de a lényeg, hogy a játékvezető nem így gondolta.
7'
Varga Krisztiáné az első sárga lap, Laurinyeczet borította fel a mórahalmi térfél közepén.
5'
A gyöngyösi szurkolók egy dobbal és egy vuvuzelára hajazó kürttel felszerelkezve érkeztek meg Mórahalomra, hangerőben tehát nincs hiány a lelátó felől. A tribün egyébként megtelt, igen sokan kíváncsiak erre a mai találkozóra a helyszínen.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a zöld mezes vendégek indították útjára a labdát. A hazaiak fekete szerelésben játszanak, ami persze nem túl előnyös a nyári kánikulában, tűző napsütésben.
A mérkőzés Csonka Bence sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.