Sport

Labdarúgás: az Üllést kiütve lett bajnok a Hódmezővásárhely II. + FOTÓK

Labdarúgás: az Üllést kiütve lett bajnok a Hódmezővásárhely II. + FOTÓK

2016. június 11., szombat
Labdarúgás: az Üllést kiütve lett bajnok a Hódmezővásárhely II. + FOTÓK
hfcII-ulles049kf

Már a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát a vendég Üllés ellen, ezáltal bebiztosította bajnoki címét a Hódmezővásárhelyi FC II. a megyekettőben.

A hazaiaknak már egy pont is elég lett volna céjaik eléréshez a három hónapja nyeretlen homokhátiak ellen, ennek megfelelően igen magas iramban kezdte a találkozót

Vinnai István

legénysége. Mi több,

Varga Róbert

már az első percben a hálóba bólintott egy szögletet, megszerezve ezáltal a vezetést a bajnokaspiránsnak. (1-0) Az 5. minutumban a korábbi megyekettes gólkirály

Mihálffy Zsolt

fejelt a jobb kapufára, majd negyedóra elteltével

Gyürki Levente

növelte kettőre a különbséget egy okos lövéssel. (2-0) A 20. percben megsérült

Kormos Krisztián

az üllésieknél, az átmenetileg így emberhátrányba kerülő vendégek pedig azonnal megkapták a harmadik gólt is, amint a lövésre vállalkozó

Brizik-Bodrogi Istvánra

senki sem lépett ki a tizenhatos előterében. (3-0) A 26. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés sorsa:

Dudás Bence

újabb kiváló szögletét ezúttal

Fekete Zoltán

stukkolta a léc alá. (4-0) A folytatásban alacsonyabb fokozatba kapcsoltak a vendéglátók, aminek köszönhetően a második félidő folyamán egyre inkább magára talált az Üllés. Az 58. percben

Király Zsolt

, majd nem sokkal később

Bozsó Bence

szépíthetett volna, de egyikük sem tudta értékesíteni az előtte adódó ziccert. A 70. minutumban viszont ennél is nagyobb sansz adódott a piros-fehér mezesek előtt: Brizik-Bodrogi kezezése nyomán

Bazsó Ferenc

végezhetett el tizenegyest,

Szatmári Róbert

azonban magabiztosan védte a gyengén helyezett büntetőt. Már-már úgy tűnt, a második felvonásban nem láthat gólt a közönség, végül viszont mégis megrezdült még egy alkalommal a háló: a hajrában

Vaits Viktor

lőtte ki a jobb alsót egy kapu előtti kavarodás során. (5-0) A HFC II. ezzel a sikerrel együtt 65 pontot gyűjtött a bajnokságban, három egységgel megelőzve a második Kiskundorozsmát. A vásárhelyiek második csapata a következő idényt már a megyei I. osztályban kezdheti meg. Az Üllés a nyolcadik helyen zárta a pontvadászatot.

Hódmezővásárhely, 100 néző
2016. június 11., 17.00
Hódmezővásárhelyi FC II.
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Tihanyi Gábor •* Asszisztens: Samu László, Szeri Tamás
5
-
0

Férfi labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 30. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. - Üllési ISE 5-0 (4-0)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Samu László, Szeri Tamás).

HFC II.:

Szatmári - Balázs, Fekete (Grezsa - a szünetben), Antal (Mohácsi 74'), Huszár, Varga, Gyürki (Vaits - a szünetben), Német (Oskovics - a szünetben), Brizik-Bodrogi, Dudás, Mihálffy (Berta - a szünetben).

Edző:

Vinnai István.

Üllés:

Bazsó J. - Bazsó F., Papp, Zámbó, Kormos (Peták 22'), Bozsó Ba., Bodré (Lapu Cs. 74'), Király, Gyuris (Lapu D. 67'), Cseh, Buknicz (Bozsó Be. 57').

Játékos-edző:

Bazsó Ferenc.

Gólszerzők:

Varga (1'), Gyürki (17'), Brizik-Bodrogi (21'), Fekete (26'), Vaits (83').

Sárga lap:

Brizik-Bodrogi (70'), Huszár (88'). Vinnai István:

"Olyan mérkőzéseket vesztettünk el a szezonban, amelyeket kötelező jelleggel be kellett volna húznunk. Három-négy fordulóval a zárás előtt már bajnokok lehettünk volna, de a stratégiailag fontos meccseken kikaptunk, így például a Kiskundorozsma vagy a Deszk ellen. A mai mérkőzésen hamar 4-0 lett az eredmény, utána már kevésbé voltak motiváltak a játékosok, bár ez valamilyen szinten talán érthető is."

Bazsó Ferenc:

"A téli változások után kicsit kevesen maradtunk, amit később is kiállítások és sérülések súlyosbítottak. Ma például a már lábadozó Kiss Márió nem tarthatott velünk, aki szívműtéten esett át, ő érte is játszottunk ezen a napon. Gratulálok a Hódmezővásárhelynek az aranyéremhez, illetve a Dorozsmának az ezüsthöz! A magunk részéről pedig az egész csapatnak köszönöm az egész éves hozzáállást, mert ennek köszönhető az, hogy egyes esetekben egyáltalán ki tudtunk állni. Egész tavasszal idegenben játszottunk, így természetesen nagyon hiányoztak a szurkolók. A csapathoz közeli hozzátartozók tudtak minket elkísérni a meccsekre, ők tartották bennünk a lelket. A szerencse sem állt mellettünk sokszor, de összességében jól megállta a helyét a csapat a félév során."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége! Tihanyi sporttárs lefújta a mérkőzést, ezzel egyszersmind véget ért a megyei III. osztály 2015/2016-os szezonja. A Hódmezővásárhelyi FC II. impozáns teljesítménnyel, 65 pontot gyűjtve nyerte meg a pontvadászat küzdelmeit!
88'
Egy túlzottan határozott belépő nyomán Huszár sárgult be.
83'
GÓÓÓL!!! Az ellentámadás végén flipperként pattogott a labda az üllési tizenhatoson belül, végül Vaits lőtte ki a jobb alsó sarkot 10 méterről. 5-0!
83'
Bozsó Barnabás beadására Cseh érkezett védőjét megelőzve, a kapura szúrt labdájába viszont nem került elég erő.
76'
Nem volt rest kapura tűzni a labdát Brizik-Bodrogi a tizenhatos előteréből, de az a próbálkozás is középre ment.
74'
Lapu Csaba zárja az üllési cserék sorát, Bodré hagyta el a pályát. A másik oldalon Antal helyett Mohácsi szállt be a meccsbe.
72'
Két ügyes csel után ballal lőtt védője mellől Cseh 13 méterről - egyenesen Szatmári kapus kezébe.
71'
Kimaradt! Bazsó Ferenc félmagas, gyengén helyezett lövését Szatmari kitolta oldalra!
70'
Villant a sárga Brizik-Bodrogi Istvánnak.
70'
Tizenegyes! Brizik-Bodrogi kézzel nyúlt bele egy lövésbe a tizenhatoson belül, jogos a büntető.
69'
Nem akar összejönni a gól Grezsának: ezúttal a tizenegyespont környékéről vehette célba a kaput, de hiába, mert éppen Bazsót találta telibe.
Kiskundorozsmán elképesztően fordulatos meccset játszanak a felek, most éppen a hazaiak vezetnek 4-3-ra. ÉLŐ közvetítésünk ide kattintva követhető.
67'
Újabb csere a vendégeknél: Gyurist Lapu Dávid váltotta.
65'
Pazar passzt kapott Grezsa, futtából tüzelt is, Bazsó János azonban ügyesen nyúlt vissza bal kezével a léc alá tartó löketre.
64'
A csereként beállt Bozsó Bence került ziccerbe egy vásárhelyi bekk hibája nyomán, de 7-8 méterről csúnyán a keresztléc fölé emelt.
60'
Bozsó Barnabás kevésbé erős átlövését magabiztosan fogta ezúttal Szatmári.
58'
Gyuris indításával Király indulhatott egyedül, Samu László nem húzta be rá a lest, de Szatmári kapus mellett nem tudta eltolni a labdát az üllési játékos.
57'
Buknicz helyett Bozsó Bence a pályán a piros-fehéreknél.
54'
Igyekszenek felzárkózni játékban a vendégek, az Üllés a második félidőben eddig többet birtokolja és járatja a labdát, mint tette azt az első 45 perc során.
48'
Gyuris keresztpasszából Cseh tüzelt ballal a rövid felső sarok fölé-mellé 14-15 méterről.
46'
Lejött Mihálffy, Német, Gyürki és Fekete, beállt Grezsa, Oskovics, Vaits és Berta.
46'
Folytatódik a találkozó, a hazaiak négyet cseréltek a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely során nagy lépést tett a Hódmezővásárhely második csapata a megyekettő aranyérme felé. A látottak alapján nehéz elképzelni, hogy Vinnai István tanítványainak gondja adódjon a pontszerzéssel a második felvonásban.
39'
Szép lövés! Bodré szögletét éppen középre szabadították fel a vásárhelyiek, Zámbó pedig 25 méterről remek kis bombát repesztett meg dropból. Az egyetlen szépséghibája a kivitelezésnek az volt, hogy középre tartott a labda.
36'
Egy kapu előtti kavarodásnál Bozsó vette célba a kaput szinte nullszögből. Szatmárit nem tudta ezzel becsapni.
35'
Talán a nagy különbség az eredményben, talán a fülledt hőség ült rá kissé az iramra, mindenesetre a mérkőzés ezen szakaszában kevésbé attraktív a játék, mint volt a félidő első felében.
31'
Mihálffy lódult meg agilisan jobbösszekötőből, két üllési mellett is elhúzott, a harmadik viszont szemből szerelni tudta. Továbbra is abszolút fölényben játszik a HFC II.
26'
GÓÓÓL!!! Fekete is egy szögletet követően fejelt a léc alá! 4-0!
25'
Mihálffy lapos kísérletét furcsa mozdulattal, végülis azonban sikerrel védte Bazsó János.
A HFC II. bajnoki címe egyre biztosabbnak tűnik, hiszen nem elég, hogy Vinnai István tanítványai már hárommal vezetnek, közben Kiskundorozsmán a Deszk szerzett előnyt. Az ottani történéseket ide kattintva követhetik ÉLŐben!
22'
Megejtették a cserét az üllésiek, Peták állt be a sérült társ helyett
21'
GÓÓÓL!!! Brizik-Bodrogira sem lépett ki senki, ő pedig erőből, de laposan tüzelt 14-15 méterről a hálóba. Bazsó János kiszolgáltatott helyzetben volt. 3-0!
20'
Kormos Krisztiánt a társak kísérték le a pályáról egy mezőnyben történt ütközést követően, a kispadnál jegelik a térdét. Nagyon úgy néz ki, cserére lesz szükség.
17'
GÓÓÓL!!! Gyürkit biztatták a társak és a nézők lövése, miután senki sem lépett ki elé. A tizenhatos vonaláról végül okosan belsőzött a jobb alsó sarokba. 2-0!
15'
Antal 20 méteres bombájánál kapaszkodnia kellett Bazsó kapusnak, hogy ki tudja azt tolni szögletre.
13'
Cseh igyekezett tenni üllési részről a vendéglátók egyhangú fölénye ellen, de 35-40 méteres átlövése éppen Szatmári ölébe hullott.
12'
Varga üvölt az égbe, miután nem jött össze neki a dupla: a rutinos középpályás feje felett milliméterekkel suhant el csupán Dudás újabb sarokrúgása a rövidnél.
8'
Nyomás alatt tartják ellenfelüket a hazaiak, az imént Mihálffy lekészítését suvasztotta a jobb ficak mellé-fölé Brizik-Bodrogi 19 méterről.
5'
Mi maradt ki?! Dudás egy átlépős csellel saját magának nyitott területet a balon, majd a labdát befutva mesterien csavart középre, ahol az érkező Mihálffy stukkolt egy felhőfejessel a jobb kapufára.
1'
GÓÓÓL!!! Máris megadja a HFC-fakó a meccs alaphangját! Varga Róbert bólintott a kapu jobb oldalába egy jobbról érkező szögletet. 1-0!
1'
A sárga mezben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek szokásos piros-fehér hosszanti csíkos szerelésükben állnak ki.
A mérkőzés Tihanyi Gábor síjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Karnyújtásnyira áll céljától a Hódmezővásárhely második csapata, amely az utolsó forduló előtt hárompontos előnnyel vezeti a táblázatot a második Kiskundorozsma előtt. Mindez annyit jelent, hogy Vinnai István tanítványai már egy döntetlennel is bebiztosíthatják bajnoki címüket. Márpedig a feladat a papírforma szerint közel sem lehetetlen, elvégre az az Üllés lesz az ellenfél, amely egész tavasszal idegenben játszik, meglehetősen szárnyaszegetten. A homokháti gárda március 6-án nyerni tudott Bordányban, azóta viszont csupán négy döntetlent és kilenc vereséget tud felmutatni a bajnokságban. Nagy meglepetés lenne tehát, ha a HFC II. nem tudná behúzni az aranyat a megyekettőben, de ahogy a mondás is tartja, az ördög nem alszik. Kár lenne tehát előre inni a medve bőrére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.