Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: az Üllést kiütve lett bajnok a Hódmezővásárhely II. + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

hfcII-ulles049kf

Már a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát a vendég Üllés ellen, ezáltal bebiztosította bajnoki címét a Hódmezővásárhelyi FC II. a megyekettőben.

A hazaiaknak már egy pont is elég lett volna céjaik eléréshez a három hónapja nyeretlen homokhátiak ellen, ennek megfelelően igen magas iramban kezdte a találkozót Vinnai István legénysége. Mi több, Varga Róbert már az első percben a hálóba bólintott egy szögletet, megszerezve ezáltal a vezetést a bajnokaspiránsnak. (1-0) Az 5. minutumban a korábbi megyekettes gólkirály Mihálffy Zsolt fejelt a jobb kapufára, majd negyedóra elteltével Gyürki Levente növelte kettőre a különbséget egy okos lövéssel. (2-0) A 20. percben megsérült Kormos Krisztián az üllésieknél, az átmenetileg így emberhátrányba kerülő vendégek pedig azonnal megkapták a harmadik gólt is, amint a lövésre vállalkozó Brizik-Bodrogi Istvánra senki sem lépett ki a tizenhatos előterében. (3-0) A 26. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés sorsa: Dudás Bence újabb kiváló szögletét ezúttal Fekete Zoltán stukkolta a léc alá. (4-0) A folytatásban alacsonyabb fokozatba kapcsoltak a vendéglátók, aminek köszönhetően a második félidő folyamán egyre inkább magára talált az Üllés. Az 58. percben Király Zsolt, majd nem sokkal később Bozsó Bence szépíthetett volna, de egyikük sem tudta értékesíteni az előtte adódó ziccert. A 70. minutumban viszont ennél is nagyobb sansz adódott a piros-fehér mezesek előtt: Brizik-Bodrogi kezezése nyomán Bazsó Ferenc végezhetett el tizenegyest, Szatmári Róbert azonban magabiztosan védte a gyengén helyezett büntetőt. Már-már úgy tűnt, a második felvonásban nem láthat gólt a közönség, végül viszont mégis megrezdült még egy alkalommal a háló: a hajrában Vaits Viktor lőtte ki a jobb alsót egy kapu előtti kavarodás során. (5-0)

A HFC II. ezzel a sikerrel együtt 65 pontot gyűjtött a bajnokságban, három egységgel megelőzve a második Kiskundorozsmát. A vásárhelyiek második csapata a következő idényt már a megyei I. osztályban kezdheti meg. Az Üllés a nyolcadik helyen zárta a pontvadászatot.

Hódmezővásárhely, 100 néző
2016. június 11., 17.00
Hódmezővásárhelyi FC II.
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Tihanyi Gábor •* Asszisztens: Samu László, Szeri Tamás
5
0

Férfi labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 30. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Üllési ISE 5-0 (4-0)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Samu László, Szeri Tamás).
HFC II.: Szatmári – Balázs, Fekete (Grezsa – a szünetben), Antal (Mohácsi 74′), Huszár, Varga, Gyürki (Vaits – a szünetben), Német (Oskovics – a szünetben), Brizik-Bodrogi, Dudás, Mihálffy (Berta – a szünetben). Edző: Vinnai István.
Üllés: Bazsó J. – Bazsó F., Papp, Zámbó, Kormos (Peták 22′), Bozsó Ba., Bodré (Lapu Cs. 74′), Király, Gyuris (Lapu D. 67′), Cseh, Buknicz (Bozsó Be. 57′). Játékos-edző: Bazsó Ferenc.
Gólszerzők: Varga (1′), Gyürki (17′), Brizik-Bodrogi (21′), Fekete (26′), Vaits (83′).
Sárga lap: Brizik-Bodrogi (70′), Huszár (88′).

Vinnai István: “Olyan mérkőzéseket vesztettünk el a szezonban, amelyeket kötelező jelleggel be kellett volna húznunk. Három-négy fordulóval a zárás előtt már bajnokok lehettünk volna, de a stratégiailag fontos meccseken kikaptunk, így például a Kiskundorozsma vagy a Deszk ellen. A mai mérkőzésen hamar 4-0 lett az eredmény, utána már kevésbé voltak motiváltak a játékosok, bár ez valamilyen szinten talán érthető is.”

Bazsó Ferenc: “A téli változások után kicsit kevesen maradtunk, amit később is kiállítások és sérülések súlyosbítottak. Ma például a már lábadozó Kiss Márió nem tarthatott velünk, aki szívműtéten esett át, ő érte is játszottunk ezen a napon. Gratulálok a Hódmezővásárhelynek az aranyéremhez, illetve a Dorozsmának az ezüsthöz! A magunk részéről pedig az egész csapatnak köszönöm az egész éves hozzáállást, mert ennek köszönhető az, hogy egyes esetekben egyáltalán ki tudtunk állni. Egész tavasszal idegenben játszottunk, így természetesen nagyon hiányoztak a szurkolók. A csapathoz közeli hozzátartozók tudtak minket elkísérni a meccsekre, ők tartották bennünk a lelket. A szerencse sem állt mellettünk sokszor, de összességében jól megállta a helyét a csapat a félév során.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Vége! Tihanyi sporttárs lefújta a mérkőzést, ezzel egyszersmind véget ért a megyei III. osztály 2015/2016-os szezonja. A Hódmezővásárhelyi FC II. impozáns teljesítménnyel, 65 pontot gyűjtve nyerte meg a pontvadászat küzdelmeit!
88′
Egy túlzottan határozott belépő nyomán Huszár sárgult be.
83′
GÓÓÓL!!! Az ellentámadás végén flipperként pattogott a labda az üllési tizenhatoson belül, végül Vaits lőtte ki a jobb alsó sarkot 10 méterről. 5-0!
83′
Bozsó Barnabás beadására Cseh érkezett védőjét megelőzve, a kapura szúrt labdájába viszont nem került elég erő.
76′
Nem volt rest kapura tűzni a labdát Brizik-Bodrogi a tizenhatos előteréből, de az a próbálkozás is középre ment.

74′
Lapu Csaba zárja az üllési cserék sorát, Bodré hagyta el a pályát. A másik oldalon Antal helyett Mohácsi szállt be a meccsbe.
72′
Két ügyes csel után ballal lőtt védője mellől Cseh 13 méterről – egyenesen Szatmári kapus kezébe.
71′
Kimaradt! Bazsó Ferenc félmagas, gyengén helyezett lövését Szatmari kitolta oldalra!
70′
Villant a sárga Brizik-Bodrogi Istvánnak.
70′
Tizenegyes! Brizik-Bodrogi kézzel nyúlt bele egy lövésbe a tizenhatoson belül, jogos a büntető.
69′
Nem akar összejönni a gól Grezsának: ezúttal a tizenegyespont környékéről vehette célba a kaput, de hiába, mert éppen Bazsót találta telibe.

Kiskundorozsmán elképesztően fordulatos meccset játszanak a felek, most éppen a hazaiak vezetnek 4-3-ra. ÉLŐ közvetítésünk ide kattintva követhető.

67′
Újabb csere a vendégeknél: Gyurist Lapu Dávid váltotta.
65′
Pazar passzt kapott Grezsa, futtából tüzelt is, Bazsó János azonban ügyesen nyúlt vissza bal kezével a léc alá tartó löketre.
64′
A csereként beállt Bozsó Bence került ziccerbe egy vásárhelyi bekk hibája nyomán, de 7-8 méterről csúnyán a keresztléc fölé emelt.
60′
Bozsó Barnabás kevésbé erős átlövését magabiztosan fogta ezúttal Szatmári.

58′
Gyuris indításával Király indulhatott egyedül, Samu László nem húzta be rá a lest, de Szatmári kapus mellett nem tudta eltolni a labdát az üllési játékos.
57′
Buknicz helyett Bozsó Bence a pályán a piros-fehéreknél.
54′
Igyekszenek felzárkózni játékban a vendégek, az Üllés a második félidőben eddig többet birtokolja és járatja a labdát, mint tette azt az első 45 perc során.
48′
Gyuris keresztpasszából Cseh tüzelt ballal a rövid felső sarok fölé-mellé 14-15 méterről.
46′
Lejött Mihálffy, Német, Gyürki és Fekete, beállt Grezsa, Oskovics, Vaits és Berta.
46′
Folytatódik a találkozó, a hazaiak négyet cseréltek a szünetben.

SZÜNET

45′
Vége az első félidőnek, amely során nagy lépést tett a Hódmezővásárhely második csapata a megyekettő aranyérme felé. A látottak alapján nehéz elképzelni, hogy Vinnai István tanítványainak gondja adódjon a pontszerzéssel a második felvonásban.
39′
Szép lövés! Bodré szögletét éppen középre szabadították fel a vásárhelyiek, Zámbó pedig 25 méterről remek kis bombát repesztett meg dropból. Az egyetlen szépséghibája a kivitelezésnek az volt, hogy középre tartott a labda.
36′
Egy kapu előtti kavarodásnál Bozsó vette célba a kaput szinte nullszögből. Szatmárit nem tudta ezzel becsapni.

35′
Talán a nagy különbség az eredményben, talán a fülledt hőség ült rá kissé az iramra, mindenesetre a mérkőzés ezen szakaszában kevésbé attraktív a játék, mint volt a félidő első felében.
31′
Mihálffy lódult meg agilisan jobbösszekötőből, két üllési mellett is elhúzott, a harmadik viszont szemből szerelni tudta. Továbbra is abszolút fölényben játszik a HFC II.
26′
GÓÓÓL!!! Fekete is egy szögletet követően fejelt a léc alá! 4-0!
25′
Mihálffy lapos kísérletét furcsa mozdulattal, végülis azonban sikerrel védte Bazsó János.

A HFC II. bajnoki címe egyre biztosabbnak tűnik, hiszen nem elég, hogy Vinnai István tanítványai már hárommal vezetnek, közben Kiskundorozsmán a Deszk szerzett előnyt. Az ottani történéseket ide kattintva követhetik ÉLŐben!

22′
Megejtették a cserét az üllésiek, Peták állt be a sérült társ helyett
21′
GÓÓÓL!!! Brizik-Bodrogira sem lépett ki senki, ő pedig erőből, de laposan tüzelt 14-15 méterről a hálóba. Bazsó János kiszolgáltatott helyzetben volt. 3-0!
20′
Kormos Krisztiánt a társak kísérték le a pályáról egy mezőnyben történt ütközést követően, a kispadnál jegelik a térdét. Nagyon úgy néz ki, cserére lesz szükség.
17′
GÓÓÓL!!! Gyürkit biztatták a társak és a nézők lövése, miután senki sem lépett ki elé. A tizenhatos vonaláról végül okosan belsőzött a jobb alsó sarokba. 2-0!

15′
Antal 20 méteres bombájánál kapaszkodnia kellett Bazsó kapusnak, hogy ki tudja azt tolni szögletre.
13′
Cseh igyekezett tenni üllési részről a vendéglátók egyhangú fölénye ellen, de 35-40 méteres átlövése éppen Szatmári ölébe hullott.
12′
Varga üvölt az égbe, miután nem jött össze neki a dupla: a rutinos középpályás feje felett milliméterekkel suhant el csupán Dudás újabb sarokrúgása a rövidnél.
8′
Nyomás alatt tartják ellenfelüket a hazaiak, az imént Mihálffy lekészítését suvasztotta a jobb ficak mellé-fölé Brizik-Bodrogi 19 méterről.
5′
Mi maradt ki?! Dudás egy átlépős csellel saját magának nyitott területet a balon, majd a labdát befutva mesterien csavart középre, ahol az érkező Mihálffy stukkolt egy felhőfejessel a jobb kapufára.
1′
GÓÓÓL!!! Máris megadja a HFC-fakó a meccs alaphangját! Varga Róbert bólintott a kapu jobb oldalába egy jobbról érkező szögletet. 1-0!
1′
A sárga mezben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek szokásos piros-fehér hosszanti csíkos szerelésükben állnak ki.

A mérkőzés Tihanyi Gábor síjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Karnyújtásnyira áll céljától a Hódmezővásárhely második csapata, amely az utolsó forduló előtt hárompontos előnnyel vezeti a táblázatot a második Kiskundorozsma előtt. Mindez annyit jelent, hogy Vinnai István tanítványai már egy döntetlennel is bebiztosíthatják bajnoki címüket. Márpedig a feladat a papírforma szerint közel sem lehetetlen, elvégre az az Üllés lesz az ellenfél, amely egész tavasszal idegenben játszik, meglehetősen szárnyaszegetten. A homokháti gárda március 6-án nyerni tudott Bordányban, azóta viszont csupán négy döntetlent és kilenc vereséget tud felmutatni a bajnokságban. Nagy meglepetés lenne tehát, ha a HFC II. nem tudná behúzni az aranyat a megyekettőben, de ahogy a mondás is tartja, az ördög nem alszik. Kár lenne tehát előre inni a medve bőrére.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál