Sport

Labdarúgás: heves rohamokkal ütné ki a Mórahalom a hevesi bajnokot

Labdarúgás: heves rohamokkal ütné ki a Mórahalom a hevesi bajnokot

2016. június 17., péntek
Labdarúgás: heves rohamokkal ütné ki a Mórahalom a hevesi bajnokot
morahalom_fk16_gs

Kemény kihívás előtt áll a Mórahalom, amely szombaton kétgólos hátrányból igyekszik megfordítani a Gyöngyös elleni osztályozós párharcot.

Bár a különbség önmagában is komoly nehezítő körülmény, a homokhátiak helyzetét még tovább rontja, hogy az

idegenbeli odavágón

nem tudtak a kapuba találni, így hazai környezetben mindenképpen legalább három góllal kellene legyőzniük a Heves megyei I. osztály küzdelmeit veretlenül megnyerő riválist. Nem elég tehát, ha a támadósor hozza a legjobb formáját a szezon - igencsak későre nyúlt - utolsó meccsén, közben hátul is stabilnak kell maradnia a Mórahalomnak. Egyetlen bekapott találat ugyanis könnyen az NB III-as álmok végét jelenthetné.

Online

Szombaton 15 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Gyöngyösi AK NB III-as feljutásért rendezett osztályozó mérkőzésről. Hajrá Mórahalom!

"Becsapós az első mérkőzés végeredménye, hiszen még 1-0 előtt, valamint az utolsó 20-25 percben is nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Az ellenfél a második félidő végére már teljesen visszaállt védekezni, több játékos görcsöt is kapott náluk. Azt gondolom összességében, hogy fizikálisan föléjük tudunk majd nőni, de csak akkor lehet sikeres a mérkőzés, ha az első játékrészben tudunk úgy gólt lőni, hogy közben egyet sem kapunk" - fogalmazott portálunknak

Magyar György

játékos-edző. "Az első meccs eredménye tükrében mondhatjuk, hogy nincs nagyon veszítenivalónk, úgyhogy neki fogunk rontani a Gyöngyösnek. Már az elejétől kezdve támadni fogunk, megpróbálunk majd minél hamarabb gólt szerezni. Fontos, hogyha esetleg nem is jönne össze a feljutás, akkor is olyan produkciót nyújtsunk, amely után emelt fővel távozhatunk a pályáról" - tette hozzá. Sajnos a párharc első felvonása nem múlt el nyomtalanul a mórahalmiaknál, mivel a Gyöngyösön

lerúgott

megsérült

Zsoldos Ákos

szinte biztosan nem tudja vállalni a játékot szombaton. "Az odavágón elég csúnyán viselkedtek velünk a pályán. Mi sem játszunk kisasszony futballt, de a gyöngyösiek részéről a keménység esetenként már inkább átment az alattomos, durva kategóriába. Hiába az ütések, rúgások, hátulról történt becsúszások, a játékvezető mindent elengedett, egyetlen sárgát sem mutatott fel a 90 perc folyamán, pedig nálunk többen is összeszedtek kisebb-nagyobb sérüléseket. Az biztos, hogy mi is ugyanolyan vendégszeretettel várjuk majd az ellenfelet, ahogy minket fogadtak egy hete. Természetesen nem az a célunk, hogy sérülést okozzunk bárkinek, a győzelemért fogunk játszani, de a legveszélyesebb játékosaikat minél hamarabb ki szeretnénk majd vonni a játékból" - mondta a homokháti együttes mestere, egyben házi gólkirálya. A mérkőzés szombat délután 15 órakor kezdődik a Móradomb körúti stadionban. A hazaiaknak minden drukkerük segítségére szükségük lesz a helyszínen a kötelezően nagyarányú győzelemhez, különösen annak fényében, hogy a hírek szerint a gyöngyösiek is indítanak szurkolói buszt a találkozóra.

Emlékeztetőül az NB III-ba való feljutásért zajló osztályozó odavágóján:

Gyöngyösi AK - Mórahalom VSE 2-0 (1-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).

Gyöngyös:

Éles - Tarnai, Gergely, Szilágyi, Fekete, Pilinyi, Tatár, Oravecz, Nádudvari, Laurinyecz, Horváth.

Vezetőedző:

Labancz Róbert.

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Zsoldos (Zámbó 35'), Mészáros (Vojnic-Zelic 77'), Magyar, Szalma, Pócs D. (K.Tóth 64'), Crkvenjakov.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Szilágyi (26'), Laurinyecz (59').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.