Sport

Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett a SZEOL a tét nélküli szezonzárón

Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett a SZEOL a tét nélküli szezonzárón

2016. június 5., vasárnap
Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett a SZEOL a tét nélküli szezonzárón
bekescsaba_szeol_fb

Szezonbeli utolsó bajnoki mérkőzésén 1-0-ra alulmaradt a feljutó SZEOL SC a Békéscsaba második csapatának vendégeként.

A felek egy alaposan felázott pályán kezdték a találkozót, amelyre

Tóth Ákos

, a vendégek trénere némiképp felforgatott összeállításban küldte ki tanítványait. Kevés helyzettel peregtek a percek, a 37. minutumban viszont vezetéshez jutott a hazai alakulat, miután egy jó ütemű indítással

Beszterczei Attila

ugrott ki, és meg sem állt vele a kapuig. (1-0) A második játékrészben a szegediekhez három fiatal játékos is beállt, a

Kiss Roland

,

Ördögh Kristóf

,

Bozóki Richárd

tagjai kivétel nélkül először léphettek pályára a SZEOL-ban bajnoki mérkőzésen a felnőttek között. Több gól eközben már nem esett a lefújásig, így a Békés megyeiek lettek gazdagabbak három ponttal. A SZEOL SC a bajnok Kozármisleny mögött a második helyen zárta az NB III Közép csoport 2015/2016-os idényét, amivel Beretka Péterék kiharcolták a feljutást, azaz július végén már az NB II-es bajnokságban kezdhetik meg szereplésüket.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 34. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre SE II. - SZEOL SC 1-0 (1-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 100 néző. Vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert).

Békéscsaba II.:

Máthé (Baráth - a szünetben) - Vozár, Huszár, Lászik, Zámbori, Beszterczei, Ruzsa, Mácsai, Kálmán (Tatár 83'), Pilán (Konyecsni 75'), Tóth.

Technikai vezető:

Steigerwald Ernő.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Rácz, Makra, Buzási, Varga (Kiss 68'), Fülöp (Bozóki 87'), Végh (Ördögh 78'), Kántor, Müllerlei, Tomisic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerző:

Beszterczei (37').

Sárga lap:

Kálmán (45'), ill. Fülöp (41'), Végh (55'). Tóth Ákos:

"Rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, hogy a kezdés előtt volt egy komoly felhőszakadás Békéscsabán. Gyakorlatilag állt a víz a pályán. Egy tipikus egygólos mérkőzést játszottunk, mint a szezonban már oly sokszor. Szerencsére általában fordítva sült el eddig a dolog, hiszen amikor az ellenfél hibázott, akkor azt mi könyörtelenül kihasználtuk. Ez most fordítva történt, de egyáltalán nem vagyok elkeseredve. A srácok hozzáállásával elégedett voltam, játékban pedig körülbelül azt hozta mindenki, amit vártam. Örülök, hogy fiataloknak adhattam játéklehetőséget."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.