Közélet

Kovács Zoltán: a déli határzár célja nem változott

Kovács Zoltán: a déli határzár célja nem változott

2016. június 10., péntek
Kovács Zoltán: a déli határzár célja nem változott
rendkivuli_sajtotajekoztato01kf

Nem változott a déli határzár célja, továbbra is meg kell akadályozni, hogy az Európai Unió területére ellenőrzés nélkül, jogszerűtlenül be lehessen lépni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az Ásotthalomnál tervezett tranzitzóna kialakításáról azt mondta: ez nem befogadópont lenne, hanem olyan helyszín, ahol az ellenőrzött és törvényes belépés feltételeit biztosítják. Hozzátette, a tranzitzónákban gyorsított eljárásban, megfelelő szakemberek véleményezését és eljárását követően van lehetőség a törvényes belépésre Magyarország területére. A kormányszóvivő szerint a számok azt mutatják, hogy a migrációs nyomás nem változott, továbbra is 100-200-as nagyságrendben érkeznek naponta az illegális bevándorlók.

Kovács Zoltán

hangsúlyozta: a határőrizet szükségessége továbbra is fennáll, nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy megoldódott ez a probléma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.