Bulvár

Kiállta a törés- és terheléspróbát a világrekorder kínai üvegpadlós híd

Kiállta a törés- és terheléspróbát a világrekorder kínai üvegpadlós híd

2016. június 27., hétfő
Kiállta a törés- és terheléspróbát a világrekorder kínai üvegpadlós híd

Kiállta a törés- és terheléspróbát a hétvégén a világ leghosszabb és legmagasabban fekvő üvegpadlós függőhídja a festői szépségű dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban.

A mintegy 300 méteres magasságban húzódó, 430 méter hosszú, sziklák közé feszülő üveghídon önkéntesek tucatjai mértek kalapácsütéseket a padlóra. A körültekintő biztonsági intézkedések közepette elvégzett próbának nyoma maradt ugyan a padlózaton, de az üvegről bebizonyosodott, hogy törhetetlen. A hidat terheléspróbának is alávetették: egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. A híd padlója három réteg edzett üveglapból áll, a 99 lap háromszor 4,5 méteres és 15 milliméter vastag. A sérült elemek cserélhetők. Korábban már csaknem száz biztonsági tesztet végeztek, hogy megállapítsák, a híd kibírja-e csaknem 800 ember súlyát, ellenáll-e a széllökéseknek, a földrengésnek és a hőmérséklet-változásnak. Kínában a közelmúltban több üvegpadlózatú hidat is átadtak, tavaly októberben a Honan tartományi Jüntaj-hegységben megrepedt az egyik üvegtábla, amikor turisták tartózkodtak rajta. A világrekorder üveghíd júliusi átadása előtti teszt a bizonytalankodókat akarta meggyőzni az építmény biztonságáról. A Csangcsiacsie Nemzeti Parkot tavaly 1,2 millió látogató kereste fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.