Sport

Karate: félezer versenyzőt várnak a szentesi vb-re

Karate: félezer versenyzőt várnak a szentesi vb-re

2016. június 14., kedd
Karate: félezer versenyzőt várnak a szentesi vb-re

Huszonkét országból félezer résztvevőt várnak a szervezők a kyokushin karatésok korosztályos világbajnokságára, amelynek Szentes ad otthont június 25-én.

A keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyerekektől kezdve egészen a 25 évesek korosztályt mozgósítja a hónap utolsó szombatján zajló esemény, amelyen a magyar kiós társadalmat 300 versenyző reprezentálja. A vb-n küzdelemben és formagyakorlatban osztanak ki érmeket

Brezovai Sándor

főszervező elmondta, hogy Európán kívül Ausztráliából is jön válogatott, Romániából négy csapat is indul, a legtöbben pedig a szovjet utódállamokból érkeznek. Az esemény fővédnöke

Simicskó István

honvédelmi miniszter.

Mészáros János

, a Magyar Karate Szövetség elnöke, egyúttal a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke kitért rá, hogy a karate ott lesz a 2020-as tokiói olimpián, ezért különösképpen fontos az összefogás, az egység erősítése a stílusszervezeteknél is. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a szentesi vb-n minden nagyobb hazai kyokushin szervezet képviselteti magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.