Közélet

Jobbik: közvetlen köztársaságielnök-választást!

Jobbik: közvetlen köztársaságielnök-választást!

2016. június 18., szombat
Jobbik: közvetlen köztársaságielnök-választást!

A Jobbik az Országgyűlés őszi ülésszakán újra benyújtja a közvetlen köztársasági elnök választására vonatkozó javaslatát - jelentette be a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Szerinte ezzel visszaadhatnák az embereknek a politikába vetett hitét, ugyanakkor az európai országok többségében és a környező országokban is közvetlenül választják meg az államfőt - közölte

Staudt Gábor

. A jelenlegi rendszer annál is inkább fájó, mert

Rubovszky György

KDNP-s képviselő elszólásából az derül ki, nemhogy az Országgyűlés vagy egy párt, hanem pusztán egy ember, Orbán Viktor miniszterelnök akaratától függ a következő államfő személye - tette hozzá az ellenzéki politikus. Emlékeztetett arra, hogy az év végén alaptörvény-módosító javaslatukban már indítványozták a közvetlen elnökválasztás bevezetését, de akkor azt a Fidesz "elgáncsolta". Sőt az MSZP-sem támogatta, vagyis a Fidesszel koalícióban akadályozták meg a Jobbik kezdeményezését - tette hozzá Staudt Gábor. Kérdésre válaszolva kifejtette: gusztustalan, ha valaki a magyar labdarúgó válogatott sikertelenségét kívánja, hiszen nem

Orbán Viktor

, hanem az ország csapata játszik az Európa-bajnokságon. Akinek magyar szíve van, alapvető, hogy a magyar válogatottnak szurkol - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.