Kultúra

Itt a nyár – Jönnek az ajándék vezetések a Pompeji-kiállításon

Itt a nyár – Jönnek az ajándék vezetések a Pompeji-kiállításon

2016. június 29., szerda
Itt a nyár – Jönnek az ajándék vezetések a Pompeji-kiállításon
Pompeji_04

Megérkezett a nyár Szegedre, és vele együtt megérkeztek az ajándék tárlatvezetések is a Pompeji-kiállításra. A frissen megnyílt tárlaton csütörtökön délutánonként tartanak ajándék tárlatvezetéseket a látogatóknak. A múzeum ezeken a napokon 20 óráig tart nyitva.

Nyári nyitva tartásra áll át a szegedi Móra Ferenc Múzeum: június 30-tól csütörtökönként 20 óráig tart nyitva a Móra-múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria. Ezeken a helyszíneken így a kellemes nyári estéken is meg lehet tekinteni a frissen megnyílt Pompeji-kiállítást. A hosszabbított nyitva tartás mellé ajándék vezetések is „járnak”: a látogatók ingyenes tárlatvezetéseket kapnak belépőjegyük mellé. A Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállításán 17 órakor, a Fekete házban pedig 18.30-kor indulnak az ajándék vezetések minden csütörtökön. A múlt héten megnyílt Pompeji-kiállítás nem csak a Vezúv 79-es kitörését, hanem a gladiátorok világát, a színházak és fürdők világát, a mindennapi életet is bemutatja a Móra-múzeumban és a Fekete házban. A Kass Galériában pedig ókori római témájú festményekkel, grafikákkal találkozhatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.