Bulvár

Ismét demonstrálnak migránsok a kiskunhalasi fogadóközpontban

Ismét demonstrálnak migránsok a kiskunhalasi fogadóközpontban

2016. június 20., hétfő
Ismét demonstrálnak migránsok a kiskunhalasi fogadóközpontban

Hétfőn ismét demonstrációba kezdtek migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György

elmondta: mintegy száz, többségében pakisztáni bevándorló vonult és skandált délután, a tiltakozás jelenleg is tart. A migránsok szabad tábort és szabadságot követelnek. A rendőrség megfelelő erőkkel érkezett a fogadóközponthoz, egyelőre nem kellett intézkednie - fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó. A közmédia tudósítója arról számolt be, hogy sok rendőr és fegyveres biztonsági őr tartózkodik a helyszínen. A migránsok azt követelik, hogy tegyék át őket nyílt táborba, továbbá jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést szeretnének. A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban korábban többször is demonstráltak a migránsok, dulakodás, verekedés, kődobálás is előfordult. Június 1-jén háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt a táborban. Estére lecsillapodtak a kedélyek, a rendőrök meg tudták nyugtatni a tömeget, másnap azonban ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.