Egyetem

Gyerekek szemműtéte előtt használják a zenélő mérőműszert

Gyerekek szemműtéte előtt használják a zenélő mérőműszert

2016. június 17., péntek
Gyerekek szemműtéte előtt használják a zenélő mérőműszert
BC5K0555

A készülők egy hordozható eszköz, amely a szem fénytörési értékeinek mérésére, a szaruhártya görbületi sugarának meghatározására képes, ráadásul zenét is lejátszik. A műszer a legmodernebb készülék a szemészetben.

A gyermekek vizsgálatát megkönnyítő szemvizsgáló készület kapott pénteken a Szemészeti Klinika a Szeged Első Lions Club adományaképpen. A 3,5 millió forintos mérőműszer beszerzéséhez közel húsz partnercégük és a februári jótékonysági báljukon befolyt felajánlás járult hozzá. A hordozható mérőműszer altatásban vizsgált gyerekek szemműtétének megtervezését teszi lehetővé,

Hári Kovács András

, a szemészeti klinika tanársegéde szerint ezzel a szemészetben az elérhető legmodernebb készüléket tudhatják a kórházban. Mivel veleszületett szürkehályog, zöldhályog vagy a koraszülöttség szemészeti szövődményei miatt már a csecsemőknek is szükségük lehet szemműtétre, annak megtervezésére csak altatásban van lehetőség. A készülők egy hordozható eszköz, amely a szem fénytörési értékeinek mérésére, a szaruhártya görbületi sugarának meghatározására képes, mindezt úgy, hogy a legkisebbek számára - mintegy nyugtatólag - zenét is lejátszik.

Novák Gyula

, a Szeged Első Lions Club soros elnöke elmondta,

Kolozsvári Lajos

, a klinika egyetemi tanárának javaslatára fordultak a szemészeti klinikához mint támogatandó intézményhez. A szemvizsgáló berendezés a múlt héten érkezett meg a klinikára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.