Bulvár

Felhőszakadás veszélye miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ Csongrád megyére is

Felhőszakadás veszélye miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ Csongrád megyére is

2016. június 27., hétfő
Felhőszakadás veszélye miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ Csongrád megyére is
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadásra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett öt északnyugati megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala - kivételével az egész országra a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfő reggelig is lehetnek intenzív esőzések. Napközben inkább a Dunától keletre, illetve esetleg a Dunántúl déli részén várhatóak szórványosan zivatarok. A zivatarokat helyenként - elsősorban az Alföldön - akár 20-40 milliméter körüli csapadékmennyiséggel járó felhőszakadás, illetve néhol viharos (80 kilométer/óra feletti erősségű) szél, esetleg jégeső kísérheti. Az előrejelzés szerint hétfőn az elmúlt napokban tapasztalt hőséghez képest hűvösebb lesz az időjárás. A minimumhőmérséklet 16-21 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak: a leghűvösebb idő a Fertő környékén, a legmelegebb az Alföld déli részén várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.