Sport

Euro 2016: Wales megnyerte a B csoportot, Szlovákia még reménykedhet

Euro 2016: Wales megnyerte a B csoportot, Szlovákia még reménykedhet

2016. június 20., hétfő
Euro 2016: Wales megnyerte a B csoportot, Szlovákia még reménykedhet
oroszorszag_wales

Wales válogatottja 3-0-ra legyőzte Oroszországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, a B csoport harmadik fordulójában, ezzel előbbi bejutott a 16 közé, utóbbi pedig kiesett.

Bale

már az első percben megvillant, de veszélyes lövését

Akinfejev

kivédte. A walesiek a folytatásban is több nagy helyzetet alakítottak ki, az első félidőben összesen kilenc alkalommal találták el a kaput, és két góljukkal nagyon közel kerültek a győzelemhez. A játék képe a szünet után sem változott, az oroszok valamivel többet birtokolták a labdát, de Wales rendkívül hatékonyan kontrázott, Bale révén növelte előnyét, és magabiztos, megérdemelt sikerével a csoport első helyéről jutott a 16 közé. A britek szombaton Párizsban játsszák nyolcaddöntős meccsüket az A, a C vagy a D csoport harmadik helyezettjével.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság B csoport, 3. forduló:

Wales - Oroszország 3-0 (2-0)

Toulouse, Stadium de Toulouse, 28 840 néző. Vezette: Jonas Eriksson (svéd).

Wales:

Hennessey - Gunther, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen (Edwards 74'), Ledley (King 76'), Ramsey - Bale (Church 83'), Vokes.

Szövetségi kapitány:

Chris Coleman.

Oroszország:

Akinfejev - Szmolnyikov, V. Berezuckij (A. Berezuckij - a szünetben), Ignasevics, Kombarov - Mamajev, Glusakov - Szmolov (Szamedov 70'), Sirokov (Golovin 52'), Kokorin - Dzjuba.

Szövetségi kapitány:

Leonid Slutski.

Gólszerzők:

Ramsey (11'), Taylor (20'), Bale (67').

Sárga lap:

Vokes (16'), illetve Mamajev (64').

Gólok:

- 11. perc: A félpályánál labdát veszítettek az oroszok, Joe Allen remek ütemben ugratta ki a leshatáron kilépő Aaron Ramseyt, az Arsenal középpályása pedig a kimozduló Akinfejev kapus fölött a hálóba emelt (1-0). - 20. perc: Ezúttal az orosz térfél közepén szerzett labdát Wales válogatottja, Gareth Bale átadása után a ziccerbe kerülő Neil Taylor előbb még hibázott, de a kapusról kipattanó labdát a Swansea City védője a hálóba lőtte (2-0). - 67. perc: Egy újabb gyors walesi ellenakció végén Aaron Ramsey passzolt a 16-os bal oldalánál betörő Gareth Bale-hez, a Real Madrid sztárja pedig jobb külsővel Akinfejev lábai mellett a kapu bal sarkába pörgetett (3-0).

Nem tudták feltörni az angolok a szlovák falat

szlovakia_anglia

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott a szlovák csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, így előbbi a második helyen lépett tovább a B csoportból, utóbbi pedig a harmadik helyen zárt.

Roy Hodgson

, az angol válogatott szövetségi kapitány hat helyen változtatott kezdőcsapatán, többek között kimaradt a kapitány,

Wayne Rooney

is. A várakozásoknak megfelelően az angolok vették kezükbe az irányítást, a szlovákok pedig gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. Az első félidőben

Vardy

és

Lallana

is közel járt a gólszerzéshez, de

Kozácik

mindkét esetben hárított. A játék képe a fordulást követően sem változott, ahogyan telt az idő, a szlovákoknak egyre jobban megfelelt a döntetlen, s ennek fényében cseréltek is. Az angolok főként beívelésekkel próbálkoztak, de nem tudták feltörni a szlovák védelmet. A találkozón Roy Hodgson szövetségi kapitány együttese - amely egy győzelemmel a 16 közé juttatta volna a magyarokat - ugyan nagy fölényben futballozott, de támadásban hiányzott belőle a kreativitás, így a szlovákok viszonylag könnyedén tartották az eredményt. Az angol válogatott a jövő hétfői nyolcaddöntőben a magyarokat is felvonultató F csoport második helyezettjével játszik Nizzában.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság B csoport, 3. forduló:

Anglia - Szlovákia 0-0

St. Étienne, Stade Geoffroy Guichard, 39 051 néző. Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol).

Anglia:

Hart - Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand - Henderson, Dier, Wilshere (Rooney 56') - Lallana (Alli 60'), Vardy, Sturridge (Kane 76').

Szövetségi kapitány:

Roy Hogdson.

Szlovákia:

Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan - Kucka, Pecovsky (Gyömbér 67'), Hamsík - Mak, Duda (Swento 57'), Weiss (Skriniar 78').

Szövetségi kapitány:

Jan Kozak.

Sárga lap:

Bertrand (52'), illetve Pecovsky (24').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.