Sport

Euro 2016: Vörösbe borult egész Bordeaux

Euro 2016: Vörösbe borult egész Bordeaux

2016. június 14., kedd
Euro 2016: Vörösbe borult egész Bordeaux

A futballszurkolóktól vörösben pompázik egész Bordeaux, ahol 18 órakor kezdődik a Magyarország-Ausztria Európa-bajnoki csoportmérkőzés.

Mivel mindkét csapat drukkerei alapvetően piros mezt viselnek, így a nyugat-franciaországi település teljesen vörösben "úszott" a meccset megelőző órákban. A hangulat mindvégig barátságos volt, az osztrák drukkerek nem egyszer "Ria, ria, Hungária" rigmussal köszöntötték az előttük vagy mellettük elhaladó magyar szimpatizánsokat. Számos közös fotónak és összeölelkezésnek lehettek szemtanúi a bámészkodók. Összességében viszont nem mondhatni, hogy futball-láz jellemezte volna a várost, inkább úgy tűnt, hogy többnyire mezekbe öltözött turisták rótták az utcákat. Nagyon kevesen ragadtatták magukat éneklésre vagy skandálásra és az sem volt jellemző, hogy nagyobb csoportokba verődtek volna a drukkerek. Persze ezt nem segítette az sem, hogy az Atlanti-óceán közelsége miatt rendkívül változékony az időjárás, tízpercenként váltogatta egymást a napsütés és a szakadó eső. Egy helyi taxis elárulta, hogy Bordeaux városa szombatra várja a legnagyobb szurkolói rohamot, amikor a belga-ír meccset rendezik. Szerinte százezer drukker érkezése várható, s mint megjegyezte, nagyon várja, mert az írek legendásan jó hangulatot tudnak teremteni. A magyar-osztrák már a második találkozó Bordeaux-ban az Eb-n, ugyanis múlt szombaton Wales itt győzte le 2-1-re Szlovákiát. Akkor a szigetországiak voltak nagy többségben, a taxis a mostani találkozó kapcsán úgy vélekedett, hogy ha nem is sokkal, de valamivel az osztrákok lehetnek többen. A magyar ultrák 14 órára hirdettek gyülekezőt Bordeaux belvárosában, onnan együtt indultak a stadionhoz. A bordeaux-i repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt egyébként több olyan magyar szurkoló is lemarad a mérkőzésről, aki a London melletti Luton reptérről akart eljutni a francia városba. A magyar-osztrák meccs 18 órakor a francia Clément Turpin sípjelére kezdődik Bordeaux-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.