Sport

Euro 2016 - TEK: kiemelt biztonsági kockázatú esemény az Eb

Euro 2016 - TEK: kiemelt biztonsági kockázatú esemény az Eb

2016. június 8., szerda
Euro 2016 - TEK: kiemelt biztonsági kockázatú esemény az Eb

Az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a pénteken kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent - tartalmazza a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye.

A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar szurkolók biztonsága érdekében a központ ajánlást fogalmazott meg egy esetleges terrortámadás esetére - közölte szerdán a TEK az MTI-vel. A dokumentum többek között kiemeli, hogy a helyszínen tartózkodók mindenben működjenek együtt a biztonságért felelős hatóságokkal, és mindig tartsák be az egyes mérkőzések helyszínein, illetve a szurkolói zónákban érvényes rendszabályokat. Az ajánlás olyan nemzetközi sztenderdként elfogadott viselkedési szabályokra is kitér, amelyek egy esetleges fegyveres támadás vagy terrortámadás esetén alkalmazhatók; az ajánlás letölthető a TEK

honlapjáról

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.