Sport

Euro 2016: ötezer eurót is elkérhetnek hamis weboldalakon a jegyekért

Euro 2016: ötezer eurót is elkérhetnek hamis weboldalakon a jegyekért

2016. június 11., szombat
Euro 2016: ötezer eurót is elkérhetnek hamis weboldalakon a jegyekért

Ötezer eurót is elkérhetnek a franciaországi Európa-bajnokságra szóló jegyekért hamis weboldalakon, és személyes adatokat is ellophatnak a vásárlóktól az online bűnözők - hívták fel a figyelmet az ESET és Sicontact Kft. internetes biztonságtechnikával foglalkozó cégek közös közleményükben.

A tájékoztatás szerint a hivatalos jegyeket kizárólag az UEFA hivatalos weboldalán keresztül lehet megvásárolni 25-895 euró közötti áron. Közölték, éppen ezért hamis információt tartalmaznak azok a kéretlen levelek (spam-ek), amelyek szerint új jegyek érkeztek az EB-re, vagy a felhasználó nyert az UEFA sorsolásán. A jegyek sorsolása már véget ért, és a szervezők már csak a Last Minute Sales Platform elnevezésű felületen kínálnak belépőket igénylési sorrendben - írták.

Béres Péter

, az ESET termékeket forgalmazó Sicontact Kft. biztonsági szakértője elmondta: 2014-ben a második legkeresettebb kifejezés globálisan a "WorldCup", Magyarországon a "Vb 2014" volt. Ez keresések millióit jelöli, és ha csak a keresések egytized százalékát terelték el adathalász oldalakra, globálisan akkor is jelentős számot kaptunk - jegyezte meg. A két évvel ezelőtti futballeseményhez képest ráadásul mostanra jelentősen emelkedett a spamek veszélyességének fokozata is. A PhishMe e-mailfigyelő szolgáltatás jelentése szerint a legutóbbi vizsgált időszakban az összes spam levél mintegy 93 százaléka zsaroló vírust próbált meg terjeszteni - tette hozzá a szakember. A közlemény szerint nem újdonság az ilyen jelentős eseményekhez kötődő hamis weboldalak működése, így az Európa-bajnokság szervezői a szurkolók számára kiadott figyelmeztetések mellett egy olyan

böngésző kiegészítőt

is készítettek, amely azonosítja a hivatalos és nem hivatalos jegyárusító oldalakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.